Takke Sarık

By | 9 Ekim 2014

takkesarıkNamaz, müminlerin miracıdır. Huzura çıkarken en güzel, temiz kıyafetleri giymek, en güzel kokuları sürünmek gerekir. Hadis-i şerifte belirtildiği gibi güzel koku, güzel ve temiz elbise kederi azaltır.  Namazlarımızı Peygamber Efendimiz’in kıldığı gibi kılmamız gerekmektedir.. “Beni namaz kılarken nasıl görüyorsanız, siz de öyle namaz kılın.” diyor Allah Resulü (sas). Peygamberimiz huzura çıkarken giyim kuşamına dikkat eder, başına takke sarık örterek namazlarını kılardı. Ekseriya beyaz, bazen siyah tülbenti başına takke sarık olarak sarıp, ucunu bir karış kadar iki omuzu arasına sarkıtırdı.

Allah Resulü (sas), her daim başını takke sarık ile örtmezdi, açık olduğu zamanlar da vardı elbette. İhramda iken başına takke  sarık koymazdı mesela. Âlimlere göre ihramda başın örtülmemesinin özel bir hikmeti var. Çünkü o mahşer hayatının bir örneği. Ancak Peygamberimiz (sas) diğer zamanlarda namaz kılarken başına takke veya sarık koymayı ihmal etmedi.

Şu hadis-i şerif baş örtmeye ne kadar ehemmiyet verdiğinin göstergesi: “Sarıkla kılınan iki rekât namaz, sarıksız olarak kılınan yetmiş rek’attan daha hayırlıdır.” Namaza  takke sarık ile durmanın kişinin dünyevi şeylerden sıyrılıp Hakk’ın huzuruna çıkmanın önemini hatırlatacağı, ibadete konsantrasyonu arttırmasıdır. http://www.ihvan.com.tr/namaz-takkesi adresinden takke, sarık çeşitleri bularak sipariş verebilirsiniz.