Sürme Nasıl Sürülür

By | 18 Ekim 2014

surme-nasıl-surulur-

İslamiyet açısından sürme çekmenin ayrı bir önemi vardır. Müslümanlar göze sürme çekmeyi süs amaçlı olarak değilde Peygamber efendimizin tavsiye ettiği bir sünnet olarak görmektedir. Peygamber efendimiz gözüne sürme çekmiş ve bu sünneti kadın erkek bütün müslümanlara tavsiye etmiştir. Özellikle bayanlar gözlerine sürme çekerken süs amaçlı değil Peygamber sünneti bilinci ile çekmelidirler.

Sürme çekmenin göze bir çok faydası vardır. Bu kadar faydalı olan sürme nasıl sürülür, belli bir sürme çekme biçimi varmıdır ?

surme-nasıl-surulur

Günümüzde sürme özellikle bayanlar tarafından hem gözün alt kapağına hem de üst kapağına çekilmektedir. Sürme olarakta kozmetik markalarının makyaj malzemeleri kullanılmaktadır. İslamiyette önerilen sürme ise Ismid denilen sürmedir yada taştan yapılan özel sürmedir. Peki Ismid sürme nasıl sürülür diye sorulacak olursa onuda şöyle tarif edebiliriz; sürme gözün alt kapağının ve üst kapağının iç kısmına sürülmelidir. Gözün üst kapağının dışına sürülen sürme tamamen süs amaçlı makyaj yapmaya girmektedir.

Kısacası doğru sürme nasıl sürülür sorusunun cevabı alt ve üst göz kapağının iç kısmına sürülen sürmedir diyebiliriz.

Bu konudan da anlaşıldığı gibi islamiyette müslümanlara her şeyin yapılış tarzı bildirilmiş ve bir ölçüsü var. Yaptığımız iş ne olursa olsa islamiyete uygun biçimde ve ölçüde yaparsak şüphesiz ki sevap olarak karşılığını görürüz.