Sürme Nasıl Çekilir ?

By | 24 Ekim 2014

surme-nasıl-cekilir-

Sürme çekmek makyaj yapanların olmazsa olmazlarından biridir. Yüz makyajının en önemli yeri göz makyajıdır. Göz makyajını yaparkende sürme çekmek çok önemlidir. Makyajın güzel olması için bu kadar önemli olan sürme nasıl çekilir ?

Sürme çekerken öncelikle gözlerin temizliği çok önemlidir. Gözde çapak olmamalıdır. Çünkü çapaklı göz sürmenin yamuk çekilmesine ve taşmasına sebep olabilir.

Sürme çekerken kullanılacak sürmenin kalitesi çok önemlidir. Piyasada çok sayıda sürme imalatı vardır. Bunların içinde göz sağlığımız için kimyasal maddelerden üretilmeyenlerini seçmeliyiz. Ayrıca sürmeyi almadan önce ufak bir deneme yaparsak gözümüze alerji yapıp yapmadığınıda almadan önce anlayabiliriz.

surme-nasıl-cekilirSürme nasıl çekilir ?

Kullanılacak sürme kalem şeklindeyse eğer ucu çok sivri olmayacak şekilde açılmalı, ve yumuşak uçlu olmalı böylece göze zarar vermesi engellenmelidir. Eğer  fırça şeklinde sürme kullanılıyorsa fırçanın ucunun deforma olmamasına dikkat etmeliyiz.

Çektiğimiz sürmenin kalıcı ve uzun süre kullanılmasını istiyorsak eğer suya dayanıklı sürmeler ve koyu siyah renk sürmeler seçmeliyiz. Özellikle uzun süre dayanıklı olduğu için likit sürmeler bu açıdan tercih edilebilir.

Sürme nasıl çekilir ?

Doğru sürmeyi bulduktan sonra göze sürme çekmeye göz dibinden başlayıp kenarlara doğru çekmeliyiz. Sürme çekerken elin titrerememesi çok önemlidir. Çünkü sürme yamuk çekilirse yada taşırılırsa göz makyajı güzel olmaz. Taşan göz makyajı her nekadar silinerek tekrar düzeltilmeye çalışılsada ilk defada sürülen sürme kadar güzel olmayabilir.