Şeytan Nedir?

By | 3 Haziran 2015

seytan-nedirİnsanı kötülüğe çeken, insanın içine kötü şeyler fısıldayan, insanı aldatmak için ve kötü şeyler peşinde koşturmak için insanın bağrında vesvese, kötülükler fısıldayan ve gözle görülmeyen gizli bir varlıktır.
Suâl: Şeytanlara karşı nasıl hareket ederiz?
Cevab: Şeytanların her fısıltısını her aldatmasını kabul etmeyiz, onları reddetmekle sorumluyuz.
Suâl: Niçin şeytanları reddederiz?
Cevab: Müslümanlıkta iman, amelin esası olduğundan, iman amel ile, iyi işler ile korunduğundan, bizler de, insanı iyiliğe götüren her şeyer inanır ve iyilikler peşinde koşarız.
Bizi kötülüğe sürükleyen her şeyi reddeder, kabul etmeyiz. Şeytanı reddetmek, onun vereceği bütün telkinlere, şeytânı fısıltılara, vesveselere karşı gelmek, şeytanın yolundan yürümemek ve şeytandan uzak durmak demektir.
Aynı zamanda, şeytan gibi, insanı kötülüğe götüren kötü ruhlu insanlardan, şeytanlık yapan, kötü ve günah olan şeyleri öğüdleyen arkadaşlardan da kendimizi korumalıyız.
Ey Dost! İnsana kötülük veren ve insana kötülük yaptıran her şeyde şeytanın parmağı vardır. Allâh Teâlâ, Kur’ân’da, Nâs sûresinde “İnsanı kötülük eden cin şeytanının ve insan şeytanının pirinden Allah’a sığının” diye buyuruyor. Demek ki, kötülük yapan her şeytan reddedilecektir, Şeytanın ve kötü arkadaşın dediklerini yapmak limanı Cehenneme götürür. Bu dünyada da hapishaneye götürür.