Seccade Ornegi

By | 19 Ekim 2014
  • seccadeornegi     Seccadeler özellikle namaz kılan ailelerin evinde günlük beş vakit kullanılan ve en çok ihtiyaç duyulan eşyalar arasındadır. Günlük sık kullanıldığı için çabuk yıpranan seccade modellerinden evimiz de ne kadar çok çeşit olursa bizler için o kadar iyi olmaktadır. Seccadeler çeyiz eşyalar arasında da seccade ornegi arasından seçim yaparak hazırlanmaktadır. seccade ornegi yapımı nda pek çok farklı malzeme kullanılabilmektedir. İpek, kadife, saten, kapitone bazı kullanılan malzemeler arasındadır.

Seccadenin türk kültüründe yeri önemlidir, çeyiz sandıklarına anneleri çeşit çeşit seccadeler koyarlar ve bu seccade yapımında  binbir emek harcanmaktadır. Damat seccadesi kayın valide kayın baba seccadesi misafir seccadesi hediyelik seccadesi diye her bir kişiye ayrı ayrı seccade işlenir.

Kimi aileler bu tür hediyelikleri bu töreleri kaldırmış bulunsa da gelin olacak kişinin damadın ailesine böyle küçük de olsa hediyelik eşyalar götürmesi çok kibar bir davranış bir davranıştır. Çünkü hediyeleşmenin dinimizde bile yeri var. seccade yapımı elde yapılacağı gibi hazır olarak da satın alınabilmektedir. Cemiyetlerde dağıtılmak üzere de seccade tercih edilmektedir. Birçok model ve yüzlerce çeşit seccade satılmaktadır. https://www.ihvan.com.tr/seccade adresinden birbirinden güzel seccade modelleri bularak, sipariş verebilirsiniz.