Safer Ayının Son Çarşambası Kılınacak Namaz

By | 24 Kasım 2014

cubbeli-ahmet-safer-ayi-kitap

safer-ayının-son-çarşambası-kılınacak-namaz

Safer ayının son çarşambası bütün yılın en çok musibetinin indiği gündür. Bu yüzden Safer ayının son çarşambasını ibadetlerimizle geçirip inen musibet ve belalardan kot-runmak için dualr etmeliyiz. Yine bu musibet ve belalardan kurtulmanın yolu bizlere gösterilmiştir. Safer ayının son çarşambası kılınacak namaz bizlere musibetlere önleyici olarak gönderilmiştir.

Safer ayının son çarşambası kılınacak namaz şu şekilde kılınmalıdır;

+ Safer ayının ilk salıyı çarşambaya bağlayan gecesinde kılman namaz, Safer ayının son Çarşamba gündüzünde de kılınır.

-f Safer ayının son salıyı çarşambaya bağlayan gecesi veya gündüzünde -zeval vaktinden sonra olması daha iyidir- 2 rekât daha namaz kılınır. Her rekâtta Fâtiha’dan sonra 11 İhlâs suresi okunur. Namazdan sonra da 7 defa:

[Esteğfirullahellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyelkayyüme ve etûbü ileyh.

istiğfar edip el kaldırılarak 11 defa Salât-ı Tüncina’ya    ilâve edilerek okunur.

[.Allahümme salli ‘alâ seyyidinâ Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemî’ıl-ahvâli vel-âfât. Ve takdı lenâ bihâ cemî’al- hâcât. Ve tütahhirunâ bihâ min cemî’ıs-seyyiât. Ve teıfe ‘unâ bihâ ‘ındeke e ‘âled-deracât. Ve tübelligunâ bihâ aksal-gâyâî. Min cemVıl- hayrâti fıl-hayâti ve ba’del-memât. Hasbünellahü ve ni ‘mel-vekîl. Ni ‘mel-Mevlâ ve ni ‘men-nasîr.

İnneke ‘alâ külli şey’in kadir. ]safer-ayının-son-çarşambası-kılınacak-namaz-

“Ey Allah’ım! Efendimiz Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e, Ailesine (ve ümmetine) öyle bir salâtü selâm eyle ki, O salâtü selâm ile bizi tüm endişelerden, korkular­dan, felaketlerden muhafaza eyle. O salâtü selâm ile tüm is­teklerimizi ihsan eyle. O Salât ile bizi bütün kötülüklerden temizle. O Salât ile bizi en yüksek derecelere yükselt. Ga­yelerin en son, en yüksek makamına bizi onunla ulaştır. O Salât ile hayat ve ölümümüzden sonra da bizi tüm hayırla­ra kavuştur. Yüce Allah, bize kâfidir. O ne güzel Vekil, ne güzel Koruyucu ve ne güzel Yardımcıdır. Muhakkak Sen, her şeye kâdirsin.”

Safer ayının son çarşambası kılınacak namaz kılındıktan sonra: “Beni ve aile efradımı ve bütün müminleri yer ve gök afetlerinden ve bütün belalardan muhafaza eyle ya Rabbi!” diye dua edilir.(1)