Safer Ayında Okunacak Güzel Bir Dua

By | 24 Kasım 2014

cubbeli-ahmet-safer-ayi-kitap
safer-ayında-okunacak-güzel-bir-dua

Safer ayında okunacak güzel bir dua ; Dua mü’minin silahı derler. Bizlerde Safer ayında inecek musibet ve belalarla dua silahının kendimize kalkan etmeliyiz. Allah’ın izni ile ettiğimiz dualar her musibet ve belayı defedecek güçtedir.

Safer ayında okunacak güzel bir dua örneği ile bu ayda inen tüm belalardan kurtulmayı yüce Allah’tan niyaz ederiz;

“Büyüklüğü karşısında her şeyin alçaldığı Allahü Teâlâ’ya hamd ederim. İzzeti karşısında her şeyin zelil olduğu Alla­hü Teâlâ’ya hamd ederim. Mülküne, her şeyin boyun eğdiği Allahü Teâlâ’ya hamd ederim. Kudretine, her şeyin teslim olduğu Allahü Teâlâ’ya hamd ederim.

Salât ve selâm, rahmetlerini, bereketlerini, Peygamberlerin Efendisi, takva sahiplerinin önderi, Peygamberlerin sonun­cusu, kulun ve elçin Muhammed {Sallallahü Aleyhi ve Sel- lem)e, Ailesine, Ashabına ve tabi olanların üzerine olsun Allah’ım! Senden isteyenlerin, Senin üzerindeki hakları hürmetine Senden isterim, çünkü isteyenin hakkı vardır. Kara ve deniz ehlinden hangi erkek veya kadının duasını kabul ettiysen, bizi de onların hayırlı dualarına kat. Onları da bizim yaptığımız duaların iyisine ortak et. Bize de onlara da afiyet ver. Bizden de onlardan da iyi amellerimizi kabul et. Bizim de onların da günahlarımızdan vazgeçmemizi sağla. Çünkü biz, Senin indirdiğine iman ettik, Peygamberin Muham­med Mustafa {Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e ittiba ettik, bizi de şahitlerle beraber defteri sağ tarafından alanlardan yaz. Allah’ım! Bize ilminden ilim öğret ve Seni bilmemize anla­yış ver, devamlı yardım edilenlerden olmamızı sağla!

Allah’ ım! Bizi nimetlerine şükredenlerden, Seni zikreden­lerden, Senden korkanlardan, Sana itaat edenlerden, Sana boyun eğenlerden, Sana bağlı olan ve Sana dönenlerden eyle.

Allah’ım! Tövbelerimizi kabul eyle, günahlarımızı rahmet deryasında yıka, konuştuklarımızı düzelt ve doğrula, göğüs­lerimizden kini yok et Allah’ım!

Kalplerimizden kuruntuları, gizli düşmanlıkları, öfkeyi ve bütün kötülükleri gider Rabbim!safer-ayında-okunacak-güzel-bir-dua-

Allah’ım! Ansızın ölmekten, ateşte yanmaktan, doğru yoldan ayrılmaktan, sapıtmaktan, gururdan, kinden, gafletten ve insa­nı helak eden bütün iş ve kötü düşüncelerden Sana sığınırız. Allah’ım! Korkudan öyle bir hisse ver ki, bizimle günahla­rımız arasına girsin. Taatından öyle bir hisse ver ki, bizi kudsi cennetine götürebilsin. Yakinden öyle bir hisse ver ki, dünya ve ahiret musibetlerini karşılayabilelim.

Bizi iyi ve salih kullarınla haşret. Hayatta bıraktığın müd­detçe kulaklarımızı, gözlerimizi ve gücümüzü, kuvvetimizi bize faydalı hale getir. Bizi yaşattığın bu minval üzere ruhumuzu al ki, bu hal bizden geriye kalan miras olsun.

Bize zulmedenlerden öcümüzü al, düşmanlarımıza karşı bi­ze yardım et, hatalarımızı bağışla ve günahlarımız af, musi­betlerimizi kaldır, hastalarımıza şifa ver.

Kalplerimizi nurlandır, ihtiyaçlarımızı yerine getir, ana ve babamıza merhamet eyle, dünyayı bizim için en mühim bir maksat ve gaye kılma, bütün bilgimizi ona hasrettirme, di­nimiz hususunda bizi musibetlere dûçar etme, günahları­mızdan ötürü bize acımayanları bize musallat etme. Sen bütün acıyanlardan daha fazla acıyansın.

Allah’ım! Korkularımız yatıştıracak ve bizi hidayetine ulaştı­racak rahmetini istiyoruz. Dağınıklıklarımızı derleyip topla­yacak, dargınlıklarımızı giderecek, hastalarımıza şifa vere­cek, amellerimizi ve vakitlerimizi tertemiz bir hale getirecek, bize doğruyu ilham edecek ve gösterecek bir rahmet istiyoruz. Allah’ım! Mahlûkattan müstağni olan varlığın, birliğin, tek ve benzersizliğin, aşikâr olan izzetin, çok geniş olan rahme­tin hürmetine kulaklarımızı, gözlerimizi, kalplerimizi, ka­birlerimizi, ruhlarımızı ve önümüzü nurlandır.

Allah’ım! İlmimizi, hilmimizi ve nurumuzu artır, bize hem zahir nimetlerini, hem batın nimetlerini ver Rabbim. Allah’ım! Bana, uzun ömür, beden sıhhati, gönül selâmeti, güzel afiyet, geniş rızık, emniyet, boş vakit, zalimlerin elin­den kurtuluş, insanlara ihtiyaçsızlık, ilimler ve marifetler ve özellikle Kur’ân-ı Kerim hakkında anlayış, imanın lezzeti, bütün hallerimi kaplayan bir afiyet, Peygamberim Muham­med (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e uymayı ve kıyamet gü­nüne kadar O’nun dininde kalmayı nasip et. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi! Rahmetinle duamı kabul eyle Rabbim…

Safer ayında okunacak güzel bir dua ile bu ayı kazasız ve belasız bitirmeyi nasip etsin Rabb’imiz…