Safer Ayında Kılınacak Namaz

By | 24 Kasım 2014

cubbeli-ahmet-safer-ayi-kitap

safer-ayında-kılınacak-namazSafer ayının bela ve musibet ayı olduğu bilinmektedir. Peygamber Efendimiz (sav) bir çok hadisinde Safer ayında bir çok bela ve musibetin yeryüzüne indiği bizlere bildirmiştir. Her zorlukla birlikte bir kolaylık olduğu gibi bu ayda inen bela ve musibetlerden korunmak için yapılacak ibadetler ve Safer ayında kılınacak namazda bizlere bildirilmiştir. Safer ayında Çarşamba günü, özellikle son Çarşamba günü bir takım sıkıntılara duçar olunabilir.

Bununla ilgili olarak Nakşibendî Şeyhlerinden Şeyh Feridüd- din hazretlerinden nakledilmiştir ki: “Her sene Levh-i Mah- fuz’dan dünya semasına 320.000 bela iner ki bunlar, Safe- r’in son Çarşamba gecesinde ve gününde iner. Bu yüzden o gün, sene günleri içersinde en zor gün olur.

Safer ayında kılınacak namaz nasıldır ne zaman kılınır ?

Safer Ayının İlk Salıyı Çarşambaya Bağlayan Gecesindeki Namaz:

Safer ayının ilk salısını çarşambaya bağlayan gece, yeryü­züne inecek belalardan Allahü Teâlâ’nın izniyle muhafaza olmak için teheccüt vaktinde 4 rekât namaz kılınmalıdır. Şöyle ki;

–                     Rekâtta: Fâtiha’dan sonra 17 Kevser suresi,

–                     Rekâtta: Fâtiha’dan sonra 5 İhlâs suresi,

–                     Rekâtta: Fâtiha’dan sonra 1 Felâk suresi,

–                     Rekâtta: Fâtiha’dan sonra 1 Nâs suresi okunur ve şu dua­yı yaparsa, Allahü Teâlâ onu o gün inmekte olan bütün be­lalardan fazl-ı keremiyle korur ve o sene boyunca etrafında hiçbir bela dönmez. O dua da şudur:

 

safer-ayında-kılınacak-namaz

[Allahümme yâ Şedîdel-kuvâ. Ve yâ Şedîdel-mihâl. Yâ Azîzüyâ men zellet li- ‘ızzetike cemVu halkıke ikfınî min şerri halkık. Yâ Muhsinü yâ Mücemmilü yâ Mütefaddılü yâ Mün ‘ımü yâ Mütekerrimü yâ Men lâ ilâhe illâ ente irhamnî bi-rahmetike yâ erhamer-râhımîn. Allahümme bi-sirril-haseni ve ahîhi ve ceddihi ve ebîhi ve iimmihi ve benîhi ikfinî şerra hâzel-yevmi vemâ yenzilü fihi yâ kâfıyel-mühimmâti veyâ dâfıâl-beliyyâti «feseyekfîkehümullahü ve hüves-semî‘ul-‘alîm» ve sallellahii ‘alâ Seyyidinâ Muhammedin ve ‘alâ âlihi ve sahbihi ecma ‘în.

“Ey kuvvetleri güçlü ve azabı şiddetli olan Allah ’ım! Ey tüm yaratıkların, izzeti karşısında zelil olduğu Aziz olan Allah ’ım! Yaratıklarının şerrine karşı bana kâfi gel!

Ey güzellik veren, ey yaptığını güzel yapan, ziyade güzelleş­tiren, ey fazl-ı kerem sahibi, ey in ’am eden, ey ikram eden, ey kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan, ey acıyanla­rın en merhametlisi olan Allah ’ım! Rahmetinle bana acı!

Ey Allah’ım! Haşan ile kardeşinin, dedesi ile babasının, an­nesi ile oğullarının sırrı hakkı için, bugünün şerrine ve bu­günde inecek olan belaların şerrine karşı bana kâfi gel!

Ey mühim sıkıntılara kâfi gelen ve ey belaları kaldıran Allah ’ım!

Onlara karşı muhakkak Allah sana kâfi gelecektir. O Allah, hakkıyla işiten ve hakkıyla bilendir.» [Bakara Suresi, 137] Allahü Teâlâ, Efendimiz Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e, Ehli beytine ve Ashabının tümüne (Radıyallahü Anhüm) salât eylesin.

Safer ayında kılınacak namaz bu şekildedir.