Rüyada Çakır Kuşu Görmek Ne Demek ?

By | 25 Ekim 2014

Rüyada Çakır Kuşu Görmek Ne Demek ?Rüyada Çakır Kuşu Görmek Ne Demek ?
İslami rüya tabirlerine göre Çakır Kuşu görmenin anlamı nedir? Rüyada Çakır Kuşu görmek dünyevi açıdan bildiğimiz anladığımız anlamları taşımayabilir.
Gerçek hayatta kullanılan anlamlar rüyalar için geçerli olmayabilir. Özellikle rüyada Çakır Kuşu görmenin anlamı şudur;
Rüyâda çakır kuşu (çakırdoğan adı verilen doğan cinsinden güçlü bir avcı kuş) görmek, erkek çocuğa işâret eder veya kadri yüce ve heybetli, itibarlı fakat zalim bir padişaha işâret eder şeklinde tâbir olunur. Rüyâda görülen çakır kuşunun yavrusu değerli bir çocuğa işârettir.
• Kişinin rüyâsında bir çakır kuşunun kendi arkasına düştüğünü görmesi, rüyâyı gören kişiye yiğit bir adamın kızarak sinirleneceğine işârettir. Rüyâda görülen çakır kuşu aynı zamanda güçlü kuvvetli ve şiddetli zalim bir kişiye de işâretle yorumlanır. Bir kimse rüyâsında çakır kuşunu sakin bir durumda görmüş olsa bu onun bir ganimete konacağına, bir ganimet elde edeceğine işâretle yorumlanır.
• İmâm-ı Nablûsî’nin yorumuna göre: Rüyâda görülen çakır kuşu, izzet ve itibar, saltanat sahibi olmaya, düşmanlara galip (üstün) gelmeye, istediğini elde etmeye, istek ve arzusuna kavuşmaya, evlâd, hanım, köle, câriye ve hizmetçi gibi güzel ve mahbûb olan şeylere ulaşmaya ve bu güzelliklerle bezenmeye, sağlık ve sıhhatte olmaya ve keder gibi üzüntü gibi şeylerden kurtulmaya işâret eder.