Ramazan Ayı İle İlgili Güzel Sözler

By | 19 Haziran 2014

Ramazan ayı ile ilgili güzel sözleri sevdiklerinize, akrabalarınıza ve tüm müslümanlara sms olarak gönderebilirsiniz. Ramazan ayı ile ilgili güzel sözleri iki kısıma ayırabiliriz. Birinci kısım oruç ile ilgili olan güzel sözler ikinci kısım ise Ramazan ayının fazileti ve önemi hakkında olan güzel ve özlü sözlerdir.

Ramazan ayı ile ilgili güzel sözlerin oruç ile ilgili olan kısmı;

Temizlik imanın yarısı, oruç da sabrın yarısıdır.

Oruçlu iken ölene, kıyamete kadar oruç tutmuş gibi sevap yazılır.

Rasulullah Efendimiz: Oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız. buyurmuştur

Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa “ben oruçluyum!” desin (ve ona bulaşmasın)

Peş peşe üç gün oruç tutabilenin, Ramazan orucunu tutması gerekir.

Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir. buyuruyor Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz.

Ramazan ayı ile ilgili güzel sözler ;

Size mübarek Ramazan ayı geldi. Niyetinizi takdim edin ve nafakanızı da geniş edin. (İbadet ve oruç için) Hz. Ibni Mes’ud

Size Ramazan ayı geldi. O mübarek bir aydır. Allah size Ramazan ayı orucunu farz kildi. O ayda gök (rahmet) kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır ve azılı şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır. Kim o gecenin hayrından mahrum kalmışsa, o kimse hakikaten (bütün hayırlardan) mahrum kalmıştır.

Ramazanda on gün itikâf etmek (son 10 günü ibadetle meşgul olmak), nafile iki hac ve iki umre gibidir. Hz. Hüseyin (r.a.)

Ramazan ayı insanların huzur bulacağı bir aydır.

Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.
(Müslim, Sıyam 2, (1079)

Ramazan ayı girdiğinde Allah telala arsı taşıyan meleklere, tespihten ellerini çekip Muhammed (s.a.s.) ümmetine ve müminlere istiğfarda bulunmalarını emreder. Hz. Ali (r.a.)

Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.

Ramazan’da orucunu tutup da Şevval’den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir. (R. Salihin, 1259)

Oruç Sözleri, Oruç ile ilgili Hadisler Sözler

Oruç bir kaIkandır.