Peygamberimizin Medine’de Karşılanması

By | 5 Haziran 2015

peygamberimizin-medinede-karsilanmasi   Peygamberimiz (sav), yanındaki müslümanlarla birlikte bir Cuma günü Kü­ba’dan Medine’ye hareket etti. Salimoğulları yurduna gelince, Cuma namazı farz kılındı. Peygamberimiz (sav) ilk Cuma namazını burada kıldırdı.

Cuma namazından sonra, yola devam edildi ve Medine’ye ulaşıldı. Medine, Medine olalı böyle şenlik görmemişti. Medineli erkek-kadm, yaşlı-genç, bu kut­lu misafirler için yollara düşmüştü. Tefler çalıp şarkılar söyleyerek karşıladılar Allah’ın Resulünü. Herkes onu misafir etmek istiyordu. Peygamberimiz (sav) kimseyi kırmamak için zekice bir çözüm buldu. Devesini serbest bıraktı. Nere­de durursa, o eve misafir olacaktı. Devesi Ebu Eyyüb el-Ensari (ra)’nin evine ya­kın bir yerde durdu. Peygamberimiz (sav) kendisi için ev yapılıncaya kadar Ebu Eyyüb El-Ensarî (ra)’nin evinde misafir kaldı. Bu misafirlik, yedi ay sürmüştür.

Onu evinde misafir eden ünlü sahabe Eyyüp el-Ensarî (ra), miladi 675 yı­lında İstanbul’u kuşatan İslâm ordusuna katılmış ve İstanbul önlerinde şehit düşmüştür. Halkımız arasında “Eyyüp Sultan” olarak bilinen bu peygamber dos­tunun mezarı, İstanbul’un Eyüp ilçesindedir.