Peygamberimizin Gençliği

By | 5 Temmuz 2015

peygamberimizin-gencligi   Peygamber Efendimiz (sav), sekiz yaşından olgunluk çağma kadar amcası Ebu Talip’le yaşamıştır. Mekkelilerin çoğu gibi, Ebu Talip de ticaretle uğraşıyordu. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de Ebu Talip’le birlikte ticaret yapmış, bu arada ilginç olaylar yaşamıştır.
Birinci Suriye seyahatine 12 yaşında iken çıktı. Ebu Talip sefere çıkarken yanma Hz. Muhammed (sav)’i de aldı. Niyetleri Şam’a gitmekti. Busra kasabasında mola verdiler. Busra’da yaşayan Rahip Bahira İncil ve Tevrat’tan son peygamberin özelliklerini öğrenmişti. Hz. Muhammed (sav)’i görünce son peygamberin o olduğuna kanaat getirdi Ebu Talip’e durumu anlattı. Onu iyi korumasını ve geri dönmelerini tavsiye etti. Ebu Talip de tavsiyeye uyarak Şam’a gitmeden Mekke’ye geri döndü.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), 17 yaşındayken diğer amcası Zübeyr ile Yemene gidip gelmiştir.
Peygamberimiz (sav)’in gençliğinin en belirgin özelliği, diğer gençler gibi cahiliye döneminin yaygın günahları olan içki, kumar, zina gibi çirkin işlere hiçbir zaman yaklaşmamış olmasıdır. Ayrıca O, Kabe’de bulunan putlara da hiçbir şekilde yakın olmamış ve onlar için kurban kesmemiştir.