Peygamber Efendimizin, Eğlenceyi Seyrederken Uyuyakalması…

By | 12 Ağustos 2015

peygamber-efendimizin-eglenceyi-seyrederken-uyuyakalmasiHenüz on yaşındaydı. Amcası Ebu Talib’in yanında kalıyordu. Öylesine gayretli ve çalışkandı ki, asla boş durmayı sevmiyordu. Amcasının maddi durumu iyi değildi. Ona yardımcı olmak istiyordu. Ne yapabilirdi o yaşında? Düşünür, taşınır ve sonunda amcasının keçi ve koyunlarmı gütmeye karar verir. Böylece amcasına en azından bir çobana ücret ödetmemekle yardımcı olacaktır.
Bir gece, arkadaşıyla Mekke’nin dışında amcasının davarlarını otlatmaktadır. Arkadaşına:
– Benim koyunlarıma da bakarsan eğer, ben de şehre gidip diğer gençler gibi gece masalları toplantılarına katılırım, der.
Arkadaşı ricasını kabul eder.
Şehre yaklaşmışken bir takım sesler duyar: Defler çalmıyor, düdükler öttürülüyor ve ıslık sesleri duyuluyordu. Vardığı ilk evden sorar:
– Nedir bu sesler?
– Bir düğün şenliği, derler.
Oturup izlemeye başlar. Çok geçmeden birden kulaklarının tıkandığını fark eder; şenlik ve şamatadan hiçbir şey duyamaz olur.
Bu olayı Peygamberliği döneminde ashabına anlattıktan sonra da:
– O an Allah, kulaklarımı tıkadı ve uyuyakaldım. Beni ancak, güneşin sıcaklığı uy andırabildi. ” Diyecektir.
Anlaşılan Yüce Allah, Resûlü’nün, o yaşta bile boş eğlencelere katılmasına izin vermemiştir. Sabahın ilk ışıklarıyla uyandığında doğruca arkadaşının yanına döner. Arkadaşı:
– Ne yaptın, diye sorunca da:
– Hiçbir şey, der ve başından geçenleri anlatır.
…ve yine buyurur ki; “Bundan sonra Allah, beni Peygamberlikle şereflendirinceye kadar, hiçbir kötü şey yapmaya yönelmedim. ”