Osmanlı Tuğrası

By | 26 Şubat 2015

Osmanlı Tuğrası Osmanlı İmparatorluğu zamanında padişahların kendilerini simgeleyen imzası, mührü olarak kullanılmıştır. Her padişahın kendi şahsına ait özel yapılmış hat süslemeleriyle süslenmiş Osmanlı Tuğrası bulunmaktadır.

Padişahlerın emirlerinin buyruklarının fermanlarının altına imza niteliğinde Osmanlı Tuğrası ile mühür basılırdı.

osmanlı-tuğrası-Osmanlı Devletinin yıkılıp Yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulması ile birlikte Osmanlı Tuğrasıda kullanılmamaya başlanmıştır. Yeni harf ınkılabından sonra siyasi her kararın altına devlet başkanları imzalarını basmaya başlamışlardır.

Osmanlı Tuğrası Osmanlı devletini hatırlatan simgelerden biri olarak tarihe malolmuştur.

Osmanlı Tuğrası günümüzde bir çok eşyada osmanlı imparaorluğunun simgesi olarak süsleme amacı ile kullanılmaktadır.

osmanlı-tuğrasıOsmanlı Tuğrası panolarda, çerçevelerde, resimlerde, levhalarda kullanılmaktadır. Bu eşyalar gerek evleri, gerek iş yerlerini, gerekse resmi dairelerin duvarlarını ve dolaplarını süslemektedir.

Osmanlı Tuğrası takılarda ve aksesuarlarda da kullanılmaktadır. Altın, gümüş ve çelik gibi malzemelerden yapılan takılarda Osmanlı Tuğrası desenleri ve motifleri kullanılmaktadır. Osmanlı Tuğrası motifli aksesuarlardan en çok yüzük modelleri, kolye modelleri, bileklik modelleri, küpe modelleri,  bilezik modelleri, tam takı setleri tercih edilen modellerdendir.

Osmanlı Tuğrası motifli bir çok eşyayı www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden uygun fiyat ve taksitli ödeme seçenekleri ile temin edilebilmektedir.