Oltu Taşı Tesbih

By | 18 Kasım 2014

oltu-taşı-tespihlerOltu taşı nadir bulunan doğal taşlardan biridir. Oltu taşı ismini çıkarıldığı yerin bulunduğu Erzurum’ un Oltu ilçesinden almaktadır. Oltu taşı yumuşak bir taş olduğu için kolay işlenip şekil verilebilmektedir. Bu yüzden oltu taşından takı, aksesuar, hediyelikler ve tesbihler yapılabilmektedir. Oltu taşı ayrıca kara kehribar olarak ta bilinmektedir. Oltu taşı genellikle siyah renkte çıkarılmaktadır. Siyahın yanında fazla olmamakla birlikte yeşilimsi, koyu kahve, gri renklerde oltu taşları da vardır. oltu taşı sanatı tek kişinin el emeği ile yaptığı işçilik ve kabiliyet gereken önemli bir zanaattir. Taşın çıkartıldığı bölgede bu oltu işleme sanatı yüzyıllardır babadan oğula şeklinde devam etmektedir.

Oltu taşı değerli taşlar arasında oludğu için oltu taşından yapılan oltu taşı tespihleri de çok değerlidir. Oltu taşı tesbihler zamanla çeşitlilik gösterilerek farklı modellerde de üretilmektedir. Mesela isim yazılı oltu taşı tesbihler ve gümüş işlemeli oltu taşı tesbihler gibi… Bu yeni model tesbihler beğenilse de sade oltu taşı tesbihler her dönem en çok rağbet gören tesbih modellerindendir.oltu-taşı-tespihler-Oltu taşı tesbihler fiyat olarak yüksek olsa da uzun yıllar kullanım kalitesi ile müşterileri memnun etmektedir. Ayrıca oltu taşı tespihleri kullandıkça daha parlak yüzeye sahip olması deforme olmamasına ve eskisinden daha güzel görünmesine sebep olmaktadır.

Oltu taşı tespihleri özellikle beylere verilebilecek güzel ve anlamlı bir hediyedir ayrıca Hac ve Umreden dönen hacılarında yakınlarına hediye edebilecekleri kalıcı bir eşyadır.

Hac ve umre malzemelerini satan ihvan.com.tr online alışveriş sitemizde oltu taşı tespihleri bulabilir değişim ve iade hakkınız saklı olarak sipariş verebilirsiniz.