Okuduğu Dersi Zihninde Tutamayan İçin Okunacak Dua

By | 20 Mayıs 2015

okudugu-dersi-zihninde-tutamayan-icin-okunacak-dua    Okuduğu dersi zihninde tutamayan kimse bu mübarek duayı okursa okuduğu dersi zihninde Allah’ın izni ile tutar:
“Allah’ım, bana öyle bir bilgi ver ki, onu aklımda tutayım. O bilgi ve ilimle Sen’in emirlerini yapıp, yasaklarından sakınayım. Bana bir ilim ver ki, Sana nasıl yalvaracağımı öğreneyim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi Rabbim! Bana nebilerin anlayışı gibi anlayış, peygamberlerin zekası gibi zeka ver. Allah’ım, bana rahmetinle büyük meleklerinin kavrayışı gibi kavrayış ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim! Bana anlayış nuru ver. Beni kötü düşünce karanlıklarından çıkar Allah’ım. Rahmet kapılarını bana aç, Allah’ım. Allah’ım, okuduğum şeyin en inceliğini anlamam için üzerime rahmetini indir. Ellerimi Sana açtım, yalvarıyorum, ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim.” (Deyrebi, s:172)
Hazreti Ali Efendimiz anlatıyor:
“Kavrama gücünün zayıflığından şikayet eden Hazreti Ali’ye, Efendimiz (a.s.) şöyle buyurdu:

– Ya Ali, bana Cebrail bu duayı getirip dedi ki:

“Ya Muhammed (a.s.), herhangi bir kulda zihni olarak kavrama gücü zafiyeti bulunduğunda, bu mübarek duayı temiz bir kabın içine yazar, bir gece dışarıda bırakarak yıldızların altına yatırır, sabah olunca içine yağmur suyu doldurur, aç karnına içerse işittiği her şeyi zihnine tutar”
Hazreti Ali Efendimiz buyurdu:
“Ben bunu yapıp üç gün içtim. Muhammed Aleyhisselam’ı müjdeleyici ve sakındırıcı olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki, ondan sonra duyduğum her şeyi ezberimde tuttum.” (Deyrebi, s:173)
Yazılacak dua şudur:
Allâhümme inneke ta’lemü sirrî ve alâniyeti fakbel ma’ziratî ve ta’lemü hâcetîfe a’tınî sü’lî ve ta’lemü mâ fi nefsî fağfir lîzünûbî yâ men ya’lemü hâinetel a’yüni ve mâ tuhfis sudûr. İnnehû hüves semiy’ul basıyr.