Namazdan Sonra Okunacak Dua ve Anlamı

By | 15 Nisan 2015

namazdan-sonra-okunacak-dua-ve-anlami     Elhamdu lillâhi rabbi’l-’âlemîn ve’s-salâtu ve’s-selâmu ‘alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecma’în. Allâhumme innâ ne’ûzu bike min cehdi’l-belâi ve derki’ş-şekâi ve sûi’l- kadâi ve şemâteti’I-a’dâ. Allahumma’ğfir lenâ ve’rda ‘annâ ve tekabbel minna ve edhılne’l-cennete ve neccinâ mine’n-nâr. Ve aslih lenâ şe’nenâ kulleh. Allâhumme e’innâ ‘alâ zikrike ve şukrike ve husni ‘ıbâdetik. Allâhumme ahsin âkibetenâ f’-umûri kulliha ve ecirnâ min-hızyi’d-dunyâ ve ‘azâbi’î-âhirah. Allâhumme innâ nes’eluke mûcibati rahmetike ve azâ’ime mağfıratike ve’s-selâmete min-kulli ismin ve’l-ğanimete min külli birrin ve’l-fevze bi’l-cenneti ve’n-necâte mine’n-nâr.
Allahumme lâ teda’ lenâ zenben illâ ğaferteh, velâ hemmen illâ ferracteh, ve lâ deynen illâ kadayteh, ve lâ hâceten min havâ’ici’d-dunyâ ve’l- âhirati leke fîha ridan illâ kadaytehâ, yâ erhame’r-râhimîn. Allahumme rabbenâ âtinâ fi’d-dunyâ haseneten ve fi’l-âhirati haseneten ve kınâ azâbe’n-nâr. Birahmetike ya erhame’r-râhimîn.
Rabbena’ğfır lî ve livâlideyye ve li’l-mu’minîne yevme yekûmu’l-hisâb. Birahmetike yâ erhame’r-râhimîn. Ve selâmun ‘ale’l-murselîn ve’l-hamdu lillâhi rabbi’l-’âlemîn.
“Hamd âlemlerin rabbine mahsustur. Salât ve selâm, Efendimiz Muhammed’e ve onun evlâdına ve ashabına olsun. Allahım! Defedilmeyen ve güç yetirilmeyen belanın şiddetinden, helake götüren zorluk ve meşakkate erişmekten, kazanın kötüsünden, düşmanın sevinmesiyle meydana gelecek üzüntü ve kederden sana sığınırız. Allahım! Bizi bağışla. Bizden razı ol, bizden kabul eyle, bizi cennete sok, cehennemden kurtar. Her işimizi düzelt; Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzel kulluk eylemek için bize yardım eyle.
Allahım her hususta sonumuzu güzel eyle, bizi dünyada yüz üstü kalmaktan, âlıiret azabından kurtar. Allah’ım! Senden rahmetinin gereklerini, affının vesilelerini, her günahtan uzak olmayı, her türlü iyiliğe nail olmayı, cennete ulaşıp cehennemden kurtulmayı diliyoruz.
Allahım! Bizim bağışlamadığın hiçbir günahımızı, gidermediğin hiçbir üzüntümüzü, ödemediğin hiçbir borcumuzu bırakma. Gerek dünya, gerek âhirete ait senin hoşnut olduğun her ihtiyacımızı karşıla, ey merhametlilerin en merhametlisi!
Allahım! Rabbimiz! Bize dünyada ve âhirette iyilik ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle bizi ateş azabından koru. Rabbimiz, hesap günü beni, anamı babamı ve bütün müminleri bağışla.
Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle duamızı kabul eyle. Selâm peygamberlere, hamd âlemlerin rabbi Allah’adır.”