Namaz Vakitleri Ezan Okuyan Saat

By | 18 Kasım 2014

Namaz vakitleri ezan okuyan saat modellerinin iki çeşidi bulunmaktadır. Birinci çeşit namaz vakitleri ezan okuyan saat ev tipi olarak tasarlanmış saat modelidir. İkinci çeşit namaz vakitleri ezan okuyan saat ise cami için tasarlanmış saat modellerindendir.

namaz-vakitleri-ezan-okuyan-saat-

1-) Evde kullanmak için tasarlanmış namaz vakitleri ezan okuyan saat modeli normal saat ebatında olup ister masa üstünde ister duvarda kullanılmaktadır. Saati çalıştırmak için bulunulan konum bilgileri bir kere ayarlandıktan sonra saat her namaz vakti girdiğinde 5 vakit otomatik olarak ezan okuyarak namaz vaktini hatırlatır. Ev tipi namaz vakitleri ezan okuyan tasarruflu enerji harcar 2 adet saat pili yada prize takılı halde çalıştırılabilir. Namaz vakitleri ezan okuyan saat ezan bittikten hemen sonra ezan duasını da okumaktadır. Ev tipi namaz vakitleri ezan okuyan saat estetik bir görüntüye sahiptir ayrıca her ezan okuduğunda ekranında bulunan led ışıklarda devreye girip yanıp sönmektedir. Bu özelliği sayesinde kulağında duyma sorunları olanlarda ezan okunduğunu anlayabilirler.

namaz-vakitleri-ezan-okuyan-saat

2-) Cami için tasarlanmış namaz vakitleri ezan okuyan saat modeli imamların ve din görevlilerinin en çok tercih ettikleri vakitmatiklerden biridir. Namaz vakti girdiğinde otomatik olarak ezan okuma özelliğine sahiptir. Ebat olarak farklı ebat ve boyutlarda tasarlanarak kullanılacak caminin ihtiyacına göre seçme alternatifleri sunmaktadır. Cami için tasarlanmış namaz vakitleri ezan okuyan saat modellerinin çok geliştirilmiş modelleri bulunmaktadır bunlar arasında uzaktan kumanda ile çalışan modeller bile vardır. Bu tip ezan okuyan saatler 5 wat gibi çok düşük miktarda güç tüketerek elektrik yada pil ile çalışmaktadırlar.