Namaz Elbisesi Nasıl Dikilir ?

By | 25 Mart 2015

namaz-elbisesi-nasıl-dikilirNamaz elbisesi namaz kılan bayanların namazın usulune uygun olduğu şekilde kıyafetle namaz kılmalarını sağlamak için tasarlanmış bir namaz kıyafetidir. Namaz elbisesi Namazda, Hac ve Umre Ziyaretlerinde, Kur’an-ı Kerim okumada ve dinlemede, cenaze merasimlerinde, türbe ve mezarlık ziyaretlerinde pratik şekilde kullanıla bilmektedir.

Namaz elbisesi hazır alına bileceği gibi Namaz Elbisesi Nasıl Dikilir diye düşünüp biraz el becerisi olan bayanlar namaz elbiselerini kendileri de dikebilirler.

Namaz Elbisesi Nasıl Dikilir ? modeli nasıl olmalıdır gibi soruları inceleyip cevaplarına göre namaz elbisesi dikilebilir. Namaz elbisesi dikerken yada alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekmektedir. Bir yandan bağlamalı namaz elbise modelleri bulunmaktadır bir de tek parça pratik namaz elbise modeli bulunmaktadır.

Namaz Elbisesi Nasıl Dikilir ?namaz-elbisesi-nasıl-dikilir-

• Elbise ile eşarbın tek parça olmasına dikkat edilmelidir.

• Namaz Elbisesi her tür kıyafet üzerine kolayca giyilecek ve kolayca çıkartılacak olduğu için bol kesim olarak tasarlanmalıdır.
• Namaz Elbisesi ince rahat terletmeyen kumaştan dikilmelidir.

Namaz Elbisesi gerektiğinde bayanların yanında taşıya bilmeleri için her çantaya sığacak ebatta olmalıdır, taşıması kolay olmalıdır.

•Namaz elbisesi penye kumaştan imal olursa daha rahat kullanılır.