Namaz Cübbesi

By | 5 Mart 2015

namaz-cübbesiNamaz Cübbesi Diyanet İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan imamların remi kıyafetidir. İmamlar cami içinde görevleri başında iken yani namaz kıldırırken, Kuran okurken ve vaaz verirken gibi görevlerini yerine getirirken Namaz Cübbesi giymek zorundadırlar.

Namaz Cübbesini bir de bazı cemaat mensubu kimseler günlük kıyafet olarak kullanmaktadırlar. Bu kimseler Namaz Cübbesi giymenin sünnet olduğunu düşünerek Namaz Cübbesini günlük hayatta kullanmaktadırlar. Özellikle medrese terbiyesi üzerine yetişen ve bu medrese usulünü benimseyen müslümanlar Namaz Cübbesini kullanmaktadırlar.

Namaz Cübbesinin genel özellikleri hemen hemen diz hizasında boy namaz-cübbesi-uzunluğunun olması, yakasının hakim yaka yada bisiklet yaka olması, önden düğmesiz olması, kollarının koltuk altından normal darlıkta başlayıp bileklere doğru genişlemiş olmasıdır.

Namaz Cübbesi kullanan imamlar daha önceleri siyah ve beyaz olmak üzere sadece iki renk Namaz Cübbesi kullanmaktaydılar. Günümüzde ise Namaz Cübbesi modelleri bir çok renkte ve modelde üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.

Renkli Namaz Cübbesi modellerinden en çok bordo, yeşil, koyu mavi, krem renkli Namaz Cübbesi modelleri tercih edilerek kullanılmaktadır. Bu Namaz Cübbesi modellerine uygun sarık modelleri de üretilmiştir ve sarıklarda seçilen renkli Namaz Cübbesi ile takım kullanılmaktadır.

Namaz Cübbesi modellerinin hem klasik kesimlerini hem de yeni modellerini uygun fiyat ve kapıda ödeme, taksitli ödeme gibi seçenekleri ile www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından temin edebilirsiniz.