Mustafa Öztürk Kuran Meali Satın Al

By | 19 Mart 2015

mustafa-öztürk-kuran-meali-satın-alMüslümanların kutsal kitapları olan Kuran-ı Kerim’i en güzel şejkilde anlayabilmeleri için Kuran-ı sadece Arapça yüzünden okumaları yetmez aynı zamanda meallerini de okuyup Kuran-ı Kerim’in mana alemini anlamaları gerekmektedir. Kuran-ı Kerim mealleri bir çok kişi tarafından hazırlanmış ve müslümanların hizmetine sunulmuştur. Her müslüman isteddiği meali alıp okuyabilir. Bu meallerden Mustafa Öztürk Kuran Meali Satın Alabilirler.

Mustafa Öztürk Kuran Meali Satın Almak isteyen müslümanlar öncelikli olarak Mustafa  öztürk’ün mealinin tanıtmak için yazdığı tanıtım bültenini ön bilgi olması açısından inceleyebilir. Tanıtım bülteninin bir kısmında meal hakkında şu açıklama yapılmıştır;

”Bize göre yorumdan arındırılmış bir Kur’an çevirisi imkân dâhilinde mustafa-öztürk-kuran-meali-satın-al-değildir. Bu yüzdendir ki meal çalışmamızda Kur’an’da “ne dendiği”nden (lafız ve mantûk) ziyade “ne denmek istendiği”ni (mana ve mefhum) aktarmaya çalıştık. Dolayısıyla kaynak metinden ziyade amaç metne yönelen işlevselci çeviri kuramından hareketle anlam merkezli tercüme (tefsirî tercüme) tekniğini esas aldık. Ancak bu noktada kişisel kanaatimize veya modern zamanlarda yaygın ve yerleşik kabul gören anlayışlara itibar etmek yerine Kur’an’ın vahy edildiği döneme oldukça yakın zamanlara tanıklık eden müfessirlerin görüşlerine mutlak önem ve öncelik atfettik.”

Mustafa Öztürk Kuran Meali Satın Almak isteyenler için kitapçılar kadar online alış veriş siteleri de tavsiye edilmektedir. Zaman internet alış veriş zamanı olduğuna göre Kuran, tefsir ve meal kitaplarıda rahatlıkla online alış veriş mağazalarından yapılabilir. www.ihvan.com.tr internet mağazasından Mustafa Öztürk Kuran Meali Satın Alıp okuyabilirsiniz.