Mustafa Özcan Esmaül Hüsna

By | 14 Aralık 2014

mustafa-özcan-esmaül-hüsnaMustafa Özcan Esmaül Hüsna ilahisi ile tanınmıştır. Mustafa Özcan ayrıca hem hafız hem imam hemde bir çok talebe yetiştiren değerli bir hocadır.

Mustafa Özcan’ı diğer hocalarımızdan ayıran en önemli özelliği Almanya’da yetişmesidir. Kısacası gurbetçi bir hocadır kendisi. Tabi gurbetçi olmasının avantajlarını kullanarak, kendi gibi gurbetçi bir çok müslüman gencin yetişmesine vesile olmuştur. Mustafa Özcan’ın dünya çapında bir çok başarıları bulunmaktadır.

mustafa-özcan-esmaül-hüsna-Ocak 1991 yılında Mekke-i Mükerreme’de 23 Devlet, 52 Cemiyet ve Teşkilatın 182 yarışmacı ile katıldığı Onüçüncü Uluslararası Kur-ân’ı Kerim Yarışması’nda, güzel okuma dalında Dünya Birincisi oldu. Şu ana kadar bu derece ile Arap ülkelerinde Kur’an’ı güzel okuma dalında Avrupa’da yetişmiş ve birincilik almış ilk ve tek genç olma ünvanına sahiptir.

Yine son yıllarda kendisinden ders alan gençler Avrupa Kur’an-ı Kerim okuma yarışmalarında birincilikler elde ettiler.

Bu görevlerinin yanı sıra 20 yıldır ilahi çalışmaları ile başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinde programları yoğun ilgi görüyor.
Yine 1997’den bu tarafa kendi ismini taşıyan ilahi ekibi adeta gurbetçilerimizin vazgeçilmez ismi haline gelmiştir. Mustafa Özcan Esmaül Hüsna ilahisi bu ekiple birlikte okuduğu en çok ilgi gören ilahilerinden biridir.
Mustafa Özcan Esmaül Hüsna ilahisi ve diğer ilahileri ile gerek Türkiye gerek yurtdışında pek çok TV ve radyo programına konuk olarak katılmıştır.
Mustafa Özcan Esmaül Hüsna ilahisini ve diğer eserlerini okuduğu cd, vcd ve dvd kasetlerini ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilir, bir tıkla anında sipariş edebilirsiniz.