Mest Ayakkabı

By | 17 Ekim 2014

mest-ayakkabı

Mest ayakkabı abdest almayı kolaylaştıran bir ayakkabı türüdür. Özellikle kış aylarında yaşlılar sık sık abdest aldıkları zaman ayaklarından üşütüp hasta olabiliyorlar. Mest ayakkabı bu hallerde kullanılarak sağlığın korunmasına yardımcı olmaktadır. Mest ayakkabının diğer bir kullanıcı kesimi ise çalışan kesimdir. Çalışanlar her zaman abdest almak için uygun ortam yada zaman bulamayabilirler. Böyle imkansızlıklar yaşayan kişiler içinde mest ayakkabıyı kullanmak hem zamandan hem de mekandan tasarruf sağlamalarına yardımcı olmaktadır.

Mest ayakkabı uzun yolculuk durumlarında da abdest alımını kolaylaştırmaktadır. Özellikle toplu taşıma araçlarıyla uzun süreli yolculuklara çıkan müslümanlar için mest ayakkabı kullanımı nerdeyse kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Mest ayakkabıları genellikleri koyun derisinden imal edilmektedirler. Koyun derisi de yumuşak olduğu için mest ayakkabı ayağa rahatsızlık vermez. Ayrıca mest ayakkabı özel iç dokusu sayesinde ayağınızı sıcak tutar ve üşümesini engeller.

mest-ayakkabı-

Mest ayakkabının bir çok modeli vardır. Bunlardan bazıları şöyledir; fermuarlı mest ayakkabı, lastikli mest ayakkabı, çıtçıt düğmeli mest ayakkabı, bileği saran kısa mest ayakkabı ve bilekten yukarı uzun mest ayakkabı gibi… Mest ayakkabıyı kullanıcak kişi kendine en uygun ve ayağının en rahat edeceği mest ayakkabı modelini bu kadar çeşit içinden rahatlıkla bulabilir.

Mest ayakkabılarda diğer normal ayakkabı yada terlikler gibi numaralı olup kişi normalde kaç numara ayakkabı kullanıyorsa mest ayakkabıyı da o numaraya göre almalıdır.

Mest ayakkabılar ayrıca bayanlar ve erkekler için ayrı dizayn edilerek her iki cinsin rahatlığı düşünülerek tasarlanmıştır.