MBSTS Kitapları

By | 12 Şubat 2015

MBSTS – Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının kısaltılmış halidir. MBSTS sınavı din görevlileri için Dinayet İşleri Başkanlığı için yapılan bir sınav çeşididir. MBSTS sınavına şu sebeplerden dolayı girilmektedir;

  • Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler,mbsts-kitapları-
  • Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,
  •  Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin – kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları,
  • Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri, için Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen Başkanlığımız personeline yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılır.

mbsts-kitaplarıMBSTS sınavına hazılanmak isteyenler bu sınav için özel olrak hazırlanmış MBSTS Kitaplarını alıp çalışabilirler. MBSTS Kitapları içinde diyanet İşlerinin MBSTS sınavında çıkacağını açıkladığı tüm konular, bu konuların hem konu anlatımı hemde testleri bulunmaktadır.

MBSTS Kitapları içinde bulunan konular; Dini ve Mesleki Bilgiler, Başkanlığımız hizmetleri ve faaliyet alanları ve  Genel Kültür konu başlıkları adı altında toplanmışlardır.

MBSTS sınavına girecekler  MBSTS Kitaplarından temin ederek bu konulara çalışabilirler.

MBSTS Kitaplarının bütün çeşitlerini en son çıkan sorularla birlikte uygun fiyata temin edeceğiniz online alış veriş sitesi www.ihvan.com.tr ayrıca siparişinizi kapıda ödeme ve taksitli ödeme gibi ayrıcalıklarla sipariş vermenize yardımcı olmaktadır.