Kutlu Doğum Haftası Ne Zamandan Beri Kutlanıyor ?

By | 3 Ocak 2015

kutlu-dogum-haftası-ne-zamandan-beri-kutlanıyor-Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya gelmelerinin yani doğumunun kutlandığı kutlu doğum haftası ne zamandan beri kutlanıyor?

Aslında Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşrifleri uzun yıllardır Mevlid kandili olarak Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesinde kutlanmaktadır. Kutlu doğum haftası ise etkinlikler ile insanların en yücesi olan Efendimize (sav) olan sevgi saygı ve özlem ile anılması, O’ nun kutlu doğumunun kutlanılması için oluşturulmuş bir etkinlik haftasıdır. Bu anlamda  kutlu doğum haftası ne zamandan beri kutlanıyor diye merak edenler için şöyle açıklama yapabiliriz;

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da kutlu-dogum-haftası-ne-zamandan-beri-kutlanıyordesteklenerek sadece Türkiye’de resmiyet kazandırılarak her yıl farklı gündem ile Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ‘in anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftasıdır. Etkinlik son yıllarda 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadır.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 1989′da hicri takvime (Hicret olayı ile başlayan ay takvimine) göre, Mevlit Kandili’ nin peşi sıra düzenlendi. Ancak 1994 yılından itibaren, diğer dini günlerin aksine miladi takvime (İsa’nın doğumunu başlangıç kabul eden güneş takvimi) göre kutlanmaya başladı. Daha sonra ki yıllarda devlet kurumlarının yayınlanan genelgeler ile katılımı arttırılarak ülke çapında daha geniş çaplı organizasyonlar düzenlenmeye başlandı.

Kutlu doğum haftası ne zamandan beri kutlanıyor? sorusuna bu açıklamalardan sonra 1989 yılından beri kutlanıyor diyebiliriz.

Kutlu doğum haftası etkinliklerinde dağıtabileceğiniz en güzel kutlu doğum hediyeliklerini ihvan.com.tr linkini tıklayarak temin edebilirsiniz.