Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman Kutlanır ?

By | 4 Ocak 2015

kutlu-dogum-haftası-ne-zaman-kutlanırYaratılanların en yücesi ve en şereflisi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ in dünyaya gelmelerine ne kadar şükfretsek azdır. O’nun yüzü suyu hürmetine bereketlenen dünya nimetlerinden faydalanan insanoğlu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e olan bağlılığını ve hürmetini her daim göstermelidir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e olan sevgimizi saygımızı, özlemimizi ve hayranlığımızı bir nebze olsun gösterebilmek için kutlu doğum haftası düzenlenmiştir ve kutlanmaktadır.

Bu kutlu doğumun kutlandığı kutlu doğum haftası ne zaman kutlanır?

Kutlu doğum haftası Diyanet işleri  Başkanlığının önderliğinde 1989 yılından bu yana kutlanmaktadır. İlk başlarda her yıl farklı tarihlerde kutlansa da 1994 yılından beri sabşt bir tarih ve hafta üzerinde kutlu doğum haftası kutlanmaktadır.

Kutlu doğum haftası ne zaman kutlanır sorumuzun yanıtı ise her yıl 14 ve 20 Nisan tarihleri kutlu-dogum-haftası-ne-zaman-kutlanır-arasında ülke çapında yapılan etkinliklerle kutlu doğum haftası kutlanmaktadır.

Kutlu doğum haftası ne zaman kutlanır; 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu doğum haftası özel okulların, dersanelerin, vakıfların ve sivil toplum örgütlerinin de katılımlarıyla daha geniş çaplı etkinliklerle her yıl büyüyerek kutlanmaktadır. Aynı zamanda tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kendi çaplarında etkinlikler düzenlenerek bu hafta kutlanmaktadır.

Özellikle M.E.B tarafından okullarda belirli hafta ve günler kapsamına alınan kutlu doğum haftası öğrencilerinde ilgisi ile coşku ile kutlanmaktadır.

Kutlu doğum haftası etkinliklerinde dağıtabileceğiniz en şık ve en maneviyatlı kutlu doğum hediyeliklerini ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.