Kutlu Doğum Haftası Ne Zaman Diyanet

By | 2 Ocak 2015

kutlu-dogum-haftası-ne-zaman-diyanetKutlu doğum haftası ne zaman Diyanet İşleri müdürlüğü tarafından kutlanılmaya başlanan kutlu doğum haftası her yıl 14 Nisan ve 20 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Bu tarihler Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ‘in doğum gününü kapsayan tarihler değildir. Bu konuya açıklık getirmek isteriz. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ‘in doğum günü 571 yılında Kameri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12.gecesidir. Müslümanlar bu kutlu-dogum-haftası-ne-zaman-diyanet-mübarek geceyi Mevlid kandili olarak uzun yıllardır kutlamaktadırlar. Kutlu doğum haftası olarak bilinen ve kutlanan 14-20 Nisan tarihleri ise Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ‘in dünyayı teşrif etmelerini şereflendirmelerini kutlamak, O’nu anmak için sabitlenmiş tarihlerdir.

Kutlu doğum haftasında da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ‘e olan özlem,saygı, sevgi, hayranlık gibi duyguların dile getirildiği temalar, etkinlikler, faaliyetler hazırlanmaktadır.

Kutlu doğum haftası ne zaman Diyanet İşleri müdürlüğünün oluşturduğu etkinlikler çerçevesinde bu sene de 14 ve 20 Nisan tarihleri arasında tüm yurtta farklı etkinliklerle kutlanılacaktır.

Kutlu doğum haftası ne zaman Diyanet İşleri müdürlüğünün resmi sitesinden bakabilir 2015 yılının etkinlik listesinide inceleyebilirsiniz.

Kutlu doğum haftasında yapılacak etkinliklerde sünnet olması vesilesi ile dağıtabileceğiniz Kutlu doğum hediyeliklerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden bulabilir https://www.ihvan.com.tr/kutlu-dogum-haftasi-hediyeleri linkinden istediğiniz hediyeliği sipariş edebilirsiniz.