Kurani Kerim Cüz Okuma

By | 22 Nisan 2015

Kuran-ı Kerim okumanın bir çok yolu vardır. Kuran-ı Kerim’in tamamına bakıldığı zaman kalın bir kitap olduğu anlaşılır Kuran’ın. Kuran’ı Kerim 604 sayfadan, 30 cüzden, her cüz 20 sayfadan oluşmaktadır.

kurani-kerim-cüz-okumaCüz parçalara ayırarak Kuran’ı Kerim’i okumaktır. Kurani Kerim cüz okuma ile okumak hem belli bir zaman diliminde hem de belli miktarlarda okunmasına sebep olmaktadır.

Kurani Kerim cüz okuma en çok karşımıza Ramazan aylarında çıkmaktadır. Ramazan ayında bir hatim tamamlamak isteyenler  Ramazan ayının her günü 1 cüz okuyarak hatimlerini tamamlarlar.

kurani-kerim-cüz-okuma-Kurani Kerim cüz okuma ayrıca hatim tamamlanırken başkalarından da yardım almaya yardımcı olunur. Örnek olarak vefat eden biri için Kuran hatmi okunuyorsa Kuran okumayı bilenlere Kurani Kerim cüz okuma olarak dağıtılır. Yani Kuran cüzleri isteyen herkese cüz cüz dağıtılır. Kim kaç cüz okuya biliyorsa o kadar cüz alıp Kuran hatminin tamamlanmasına yardımcı olurlar.

Kurani Kerim cüz okuma işlemi Kuran kurslarında da sık sık baş vurulan bir yöntemdir. Özellikle Kuran okumaya yeni başlayan öğrencilerin daha hızlı ve daha kolay hatim etmeleri için Kurani Kerim cüz okuma şeklinde okutulmaktadır.

Kurani Kerim cüz okumak isteyenler için cüz cüz tasarlanan Kuran setleri vardır. Bu yeni Kuran modelinden satın almak isteyenler www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesini ziyaret edebilirler.