Kuranda Geçen Erkek Bebek İsimleri

By | 11 Nisan 2015

kuranda-geçen-erkek-bebek-isimleri-İki kişinin evlenmesi ile birlikte aile kurumunun temelleri atılır. Dinimizde de evlenmenin yeri çok önemlidir. Allah’ın emirlerinden biride aile kurmak evlenmektir. Müslümanlar kendilerine uygun eşlerle evlenerek aileler kurmalıdırlar. Aile kurmaktan sonra aileyi genişletmekte önemlidir. Çoğalmak evlat sahibi olmak ailenin temellerini sağlamlaştırır. Müslüman aileler müslüman olan çocuklarını yine dinimizin emrettiği şekilde yetiştirmekle sorumludurlar.

kuranda-geçen-erkek-bebek-isimleriYeni bir çocuk sahibi olan ailelerin çocuklarına karşı bazı görevleri vardır. Bu görevlerden ilki çocuğa verilecek isimdir. Çocuğa güzel isim koymak aynı zamanda çocukların anne babaları üzerinde ki haklardan biridir. Anne babalar çocuklarına isim seçerken çok dikkatli olmalılar, dinimize uyan, müslüman isimlerinden ve anlamı güzel olan isimlerden seçim yapmalıdırlar.

Müslüman aileler erkek çocukları için genellikle Kuranda geçen erkek bebek isimlerinden seçmeyi tercih ederler. Kuranda geçen erkek bebek isimlerinin yanı sıra Peygamber Efendimizin (sav) isimlerinde de koymayı tercih etmektedirler. Muhammed, Mahmut, Mehmet, ömer, Ali, Osman, Abdullah,Ali, Ahmet yurdumuzda en çok tercih edilen erkek bebek isimlerinin başında gelir.

Kuranda geçen erkek bebek isimleri çok fazladır. Bu isimler aynı zamanda geleneksel isimler olarak babadan oğulada geçmiş isimlerdir. hatta bir ailenin erkek çocuğu olduğu zaman genellikle dedenin ismi çocuğa verilir.

Kuranda geçen erkek bebek isimleri bu konu ile ilgili yazılmış kitaplardan da bulunup seçilebilir.