Kuran Oyunları

By | 19 Şubat 2015

Oyun oynamak çocuklar için en önemli zamanlardan biridir. Çocuklar yürümeye başladıkları gibi hemen hemen her fırsatta oyun oynamak isterler.

kuran-oyunları-Çocukların oyun oynamasını hem aileler hemde çocuk pedogogları, doktorlar desteklerler. Çünkü oyun oynamak çocukların hem ruhsal hem de fiziksel gelişimi için önemlidir. Çocuklar oyun oynayarak kendilerini geliştirirler. Oyun oynamak okul öncesi ilk 6 yıl çocuk gelişimi  için çok fazla önem arz etmektedir.

kuran-oyunlarıÇocuk gelişim uzmanları çocukların oynadıkları oyunların karakter gelişiminde de önemli rol oynadıklarını belirtmişlerdir.

Çocuk gelişiminde bu kadar önemli olan oyunların seçiminde ailelerde dikkatli olmalıdır.

İslami içerikli oyunlar ailelerin bu konuda en büyük yardımcıları olmaktadır. Özellikle Kuran oyunları çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayan oyunların başında gelmektedir.

Kuran oyunları hazırlanırken en önemli amaç çocuklara küçük yaşlardan itibaren Kuran-ı Kerim’i  öğretmektir.

Kuran oyunları hem Kuran öğretmek hem de öğretirken eğlendirmek ve sevdirmektir.

Ayrıca Kuran oyunları sadece Kuran öğretmez bazı oyunlar islamın şartlarını, imanın şartlarını, dinimize göre gzüel ahlak ve siyer gibi konularıda öğretmektedir.

Kuran oyunları ailecek oynana bilecek, aile fertlerinin vakitlerini birlikte güzel ve doğru kullanabilecekleri faydalı oyunlar arasındadır.

Kuran oyunları her çeşidi ile ve her bütçeye uygun fiyatları ile www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından sipariş edilip temin edilebilir.