Kuran Okumak İstiyorum

By | 11 Nisan 2015

kuran-okumak-istiyorumMüslüman dünya hayatını planlı bir şekilde düzenlemelidir. Bu dünyaya geliş amacını unutmamalı ama dünyada bulunduğu süre zarfında helal dairesi içinde dünya nimetlerinden de yararlanmalıdır. Bu durum Hadis’lerle bile bildirilmiştir. Hadis’te ” Hiç ölmeyecekmiş gibi dinya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış” şeklinde buyurulmuştur. Hadis’i Şerif te bile bu konunun önemine değinilmiş müslümanlara yaşamlarını düzenlemeleri hakkında uyarıda bulunulmuştur.

Hem dünyada ki yaşantımızı düzen sokmalıyız hem de dünya yaşantımızda ibadetlerimize vakit ayırarak ahiretimizi de şimdiden hazırlamalıyız.

Ahiret için yapılacak ibadetler nelerdir ? Bu ibadetler islamın şartlarında dakuran-okumak-istiyorum- Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinde de açıkça belirtilmiştir. Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermek, Kuran Okumak, sadaka vermek vb.. ibadetler dinimizin başında gelen ibadetlerdendir. Her müslüman belli bir yaştan itibaren ben müslümanım, dinimin gerekliliklerini yapmalıyım bunun için namaz kılmak istiyorum, Kuran okumak istiyorum, Hacca gitmek istiyorum vb.. diyerek hemen ibadetlerine başlamalıdır.

Kuran okumak istiyorum diyen bir müslüman öğrenmenin yarısını tamamlamış olur. Ameller niyetlere göre olduğuna göre Allah Kuran okumak istiyorum diyen kişiye yardım eder ve kolaylıkla müslüman Kuran okumayı öğrenir.

Kuran okumak istiyorum diyen müslümanlar için hazırlanmış interaktif Kuran öğretme setleride büyük kolaylıklar sağlar. Bu setler sayesinde başka bir öğreticiye ihtiyaç duymadan, ev de kendi kendinize, istediğiniz zamanda ve istediğiniz kadar çalışarak Kuran öğrenebilirsiniz. Siz yeter ki Kuran okumak istiyorum diyerek bu yola çıkın.