Kuran Oku

By | 6 Nisan 2015

kuran-oku-Eğer kalbin sıkıldı, bunaldın aç Kuran oku

Kuran okumak her sıkıntıya iyi gelir, her derdi hafifletir, her hastalığa şifa olur, her dileğin gerçekleşmesine vesile olur.

Dünyada başa gelen her olayın üstesinden gelmemiz elimizden gelenler sayesinde olamaz. İnsanoğlu öyle durumlarla karşı karşıya kalır ki yaparım dediklerini yapamaz, alırım dediklerini alamaz, elimden gelir beceririm dedikleri karşısında eli kolu bağlanır, tabiri caiz ise tam olarak basireti bağlanır hiç bir şey elinden gelmeden sadece bekler. İşte her şeye kadir olan Rabbimize sığınmaktan başka hiç bir çaremizin olmadığını bu gibi durumlarda tamda anlarız, pekiştiririz. Bu tarz yaşanmışlıklarda da yapacağımız tek şey dua etmek, açıp Kuran Okumaktır.

kuran-okuBazen manevi olarak yaptıklarımız maddeten yaptıklarımızdan çok daha üstündür, çok daha faziletlidir, çok daha işe yarar.

Müslümanlar hangi işe kalkışırlarsa kalkışsınlar Kuran Okuyarak, dua ederek, ibadetlerini aksatmayarak manevi olarakta güçlenerek işlerine başlamalıdırlar.

Kuran Okumak bu güzel ibadetle meşgul olmak insanın hem işini rast getirir, hem hayırlı bir amel işlemesine sebep olur. Diyebiliriz ki Kuran Okuyarak insan hem dünyasını hem de ahiretini aydınlatabilir.

Kuran Okuyan, Kuran ile amel işleyen, ağzından Kuran’ı dilinden duayı eksik etmeyen müslümana ne mutlu.

Kuran Okumayı bilmeyenler hiç olmazsa öğrenmek için çabalamalı ömürlerini bu güzel yolda gerekirse geçirmelidirler.