Kuran-ı Kerim Türkçe Meali

By | 27 Kasım 2014

kuran-ı-kerim-türkçe-meali-Kuran-ı Kerim’in ne anlattığını anlamanın ve insanlığa gönderilen mesajları öğrenmenin en güzel yolu Kuran-ı Kerim Türkçe mealinden veya tefsirinden okuyarak olur. Kuran-ı Kerim Türkçe meali Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bir çok yayınevi tarafından basılmaktadır. Kuran-ı Kerim Türkçe meali Kuran’ın Arapça orjinal metninin hemen yan tarafında bulunan Türçe metin yerleştirilerek sayfa düzeni hazırlanmıştır. İki metninde aynı sayfada olması hem okumada hem de anlamada kolaylıksağlamaktadır.

Kuran-ı Kerim Türkçe mealinin basıldığı yayın evlerine göre bir çok meal çeşidi bulunmaktadır. Hiç şüphesiz ki Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır tarafından hazırlanan Elmalılı Kuran-ı Kerim Türkçe meali en çok okunması tercih edilen Türkçe mealdir.

Bunun dışında yine Diyanet bünyesinde bulunan Doç. Dr. Halil Altuntaş ve Dr. Muzaffer Şahin tarafından hazırlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’anı Kerim Meali, Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Prof. Dr. Sadrettin Gümüş tarafından hazırlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Yolu Meali ve son olarakta Prof. Dr. Hayreddin KARAMAN, Prof. Dr. Ali ÖZEK, Prof. Dr. İbrahim Kâfi DÖNMEZ, Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI, Prof. Dr. Sadrettin GÜMÜŞ, Doç. Dr. Ali TURGUT tarafından hazırlanan Türkiye Diyanet Vakfı Meali de tercih edilen Kuran-ı Kerim Türkçe meali arasında yer almaktadır.
kuran-ı-kerim-türkçe-mealiKuran-ı Kerim Türkçe mealini  ihvan.com.tr online alış veriş sitesinin https://www.ihvan.com.tr/kurani-kerim adresinden sipariş edebilirsiniz.