Kireç Temizlemesinin Faydaları Nelerdir ?

By | 26 Şubat 2015

Kireç Temizlemesinin Faydaları Nelerdir ?Kireç Temizlemesinin Faydaları Nelerdir ?

Diş taşlan, tırnaklarda beyaz leke ve kırıklar, vücutta esneklik kaybı ve eklem-kas ağrıları kireçlemenin göstergesidir. Bu bulgulara herkeste rastla­mak mümkündür ancak en fazla, sütü sindiremeyen O ve A olanlarda görül­mektedir.

Kireç eritmek ve dışarı atmak için önce mide-bağırsak tedavisi ve kara­ciğer temizlemesi yapılır. Bundan sonraki 2 hafta boyunca:

  • 1. gün 3 limon, 2. gün 5 limon, 3. gün 7 limon, 4. gün 9 limon, sonra 10 gün boyunca günde 10 limon suyu, suyla karıştırılarak ikindiye kadar içilir. Yani, 1-2 limon suyu 150-200 gr. su ile karıştırılır ve her 2 saatte bir, toplam 5-10 bardak içilir. Limon suyu içemeyenler biraz su katarak 4-5 bardak greyfurt suyu içebilir, ikindiden sonra incir, üzüm, elma, erik, viş­ne, kiraz yenebilir veya gilaburu suyu içilebilir. Akşama yakın tek çeşit ye­mek, yanında soğan, sarımsak, yeşillik ve zeytinyağıyla yapılmış salata ye­nebilir. Sonra 3 gün boyunca sabahleyin 1 çorba kaşığı magnezyum sülfat 136 (ingiliz tuzu) 1 bardak suda eritilerek içilir. Sonra 100 gr. limon suyu + 200 gr. portakal suyu + 400 gr. greyfurt suyu + 1400 gr. su karıştırılır ve her sa­at başı birer bardak içilir. Bu miktar ihtiyaca göre artırabilir. Hekimin öne­risiyle, açlık tedavileriyle birlikte yapılan kireç temizlemesinde yalnızca bu son 3 gün uygulanır.

Üç gün süresince eriyen kireçler ve toksik maddeler ishalle dışarı atılır.

  • 1.gün önce meyve, sonra salata, akşam yemek yiyerek normal beslenmeye dönülebilir. Bu günlerde böbrek, mesane ve safra kesesinde toplanan kum ve taşlar da dökülebilir. Bunu görmek için günlük idrarı bir cam kavanozda toplamak,
  • 2 gün bekletmek ve kontrol etmek gerekir.
  • Karaciğer temizlemesini tekrarlamak isteyenler üçüncü gün akşam saat 19.00’dan itibaren karaciğer temizlemesi yapabilir. (“Karaciğer Temizle­mesi” 3. Gün bölümüne bakınız.)