Kapalı Terlik

By | 11 Kasım 2014

Tartışmasız en rahat ayakkabı modeli terliklerdir. Terlik modelleri her kesim tarafından her yaş grubunun severek beğenerek ayağı rahat ederik kullandığı ayakkabı çeşitlerindendir. Bu denli çok kullanıcısı ve kullanım alanı olan terliklerde yüzlerce belkide binlerce çeşit ve model üretilmektedir. Fakat terlik model çeşitliliği ne kadar artarsa artsın bazı terlik modelleri klasikleşmiştir ve her devirde kullanılmaktadır. Bu terlik modellerinden biride kapalı terlik modelleridir.

kapalı-terlik-Kapalı terlik modelleri genel olarak önü tamamen kapalı olan arkası açık olan terlik modellerine denilmektedir. Kapalı terlik modelleri hem  rahattır hemde ayağı sardığı için ayaktan çıkma riski çok azdır. Bu açıdan kapalı terlik modellerinin özellikle kullanıldığı yerler, meslekler ve bölümler vardır. Örneğin hastane çalışanları ve özellikle hemşireler devamlı kapalı terlik modelleri kullanmayı tercih ederler. Özellikle sabo denilen topuksuz, yüksek ve dolgu tabanlı kapalı terlik modelleri hemşireler tarafından çok kullanıldığı için sabo terlikler hemşirelerle bütünleşmiştir bile diyebiliriz.

Ayrıca anaokulu ve kreş gibi çocuk bakım yerleri ile okullarda da daha hijyenik olması açısında öğretmenler ve çocuk bakım uzmanları tarafından kapalı terlikler tercih edilmektedir.

kapalı-terlikGünlük hayatımızda da kapalı terlik modelleri bunların dışında lavaboda, banyoda, apartman içinde kapalı termal havuzlarda çok fazla tercih edilerek kullanılmaktadır.

Kapalı terlik modellerine alış veriş mağazalarından ve online terlik satan ayakkabıcılardan rahatlıkla ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.