Kadınlarla Tokalaşmak Ve El Öpmek

By | 24 Nisan 2015

kadinlarla-tokalasmak-ve-el-opmek   Kadının, nikahlanması yasak olan erkeğin elini öpmesi, erkeğin de nikahlanması yasak olan kadının elini öpmesi haramdır. Yine erkeğin ve kadının tüysüz genç oğlanların elini öpmesi de haramdır.
El öpme geleneği dini değil örfi bir kuraldır. Yani İslam’da böyle bir şey tavsiye edilmemiştir. Annenin, babanın ve arada mahremiyet varsa alimin eli saygıdan öpülebilir. Aralarında mahremiyet bulunmayan kadın ve erkek, birbirlerinin ellerini öpemezler, genel kaide budur.
Erkek ne kadar yaşlı olursa olsun, aralarında mahremiyet olmayan kadınlar onun elini sıkamaz ve öpemezler. Erkekler yaşlansalarda, kadınlara karşı ilgileri, beğenileri kesilmez. Kadınlarda böyle değildir. Kur’an-ı Kerim’de: “Nikah beklentisi olmayan (yaşlı) kadınların, süslenip kendilerini teşhir etmedikten sonra, (erkeklerin yanında) dışlık elbiselerini çıkarmalarında bir günahları olmaz. Ama (yine de çıkarmayıp) iffetli olmaları kendileri için daha iyidir.” (Nûr Sûresi, 24/60) denir. Yaşlı kadın, genç kadından ayrılırken, yaşlı olan erkek bu konuda yaşlı olmayandan ayrılmaz.