İslamiyette Irkçılık

By | 22 Mayıs 2014

İslamiyette Irkçılık

İslamiyette Irkçılık yoktur.Dinimize göre hiç bir ırkın yada milletin diğerine bir üstünlüğü yada bir eksikliği yoktur.İslamiyette Irkçılıkla ilgili ayette “Ey insanlar! Doğrusu biz, sizleri bir erkekle bir kadından ya­rattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki, birbirinizi kolayca ta­nıyasınız.” (Hucurat; 13) buyurulmuştur.

İslamiyette Irkçılıkla ilgili Hadisi şerif şöyledir : “Bir kavim, içinde bulunduğu hidayetten sonra sapıttı ise bu, mutlaka cedel sebebiyle olmuştur.” (Ebû Umame)

Hikâye: “Hiçbir Milletin Diğerine Üstünlüğü Yoktur”

Peygamber efendimiz (sav) Veda Hutbesi’nde: “Rabbiniz bir olduğu gi­bi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba Üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, ka­ranın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” buyurmuştur.

Bir başka hadisinde Efendimiz (sav): “Allahu teâlâ, cahiliyet övünme­lerini sizden kaldırdı. Hepiniz Adem aleyhisselamın evlatlarısınız. Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçı­lık uğrunda ölen, bizden değildir.” diyerek kavimlerin ya da milletlerin farklılıklarının üstünlük anlama gelmediğini ortaya koymuştur.