İktisadî Açıdan Örtünme Ve Çıplaklık : Sinema ve Televizyon

By | 29 Nisan 2015

iktisadi-acidan-ortunme-ve-ciplaklik-sinema-ve-televizyon    Kapitalistler, sinemaya seksi bulaştırdılar. Tiyatrolar da çıplak bedenlenn sergilendiği, cinsel sahnelerin yer aldığı mekânlar haline geldi. Kadın adeta film endüstrisinin temeli oldu. Ticarî sinema piyasasında kadınsız film, gülünç ve garip sayıldı.
Her alanda olduğu gibi sinema ve televizyonda da ticarî zihniyet egemen olmuştur. Bu şekilde nice kadın, sinema filmleri aracılığıyla vücutları teşhir edilen birer meta durumuna getirilmiştir.
Televizyonlarda ve sinemalarda çıplak resim ticaretiyle, fuhuş ve uçkur edebiyatıyla insanların nasıl etkilendikleri ortadadır. Pornografi filmleriyle kasalan- nı dolduranların haddi-hesabı yoktur. Çıplak kadın resimleriyle seksüel muameleleri tasvir eden ürünler her yanı sarmış durumdadır. Bunlardan fotoğraf, poster ve albümler yapılıp piyasaya sürülmektedir. CD’ler… Filmler… her tarafa yayıldı. Bu türlü yayınlar okullara kadar ulaşma imkânı buldu. Küçük çocuklann her zaman kolayca ellerine geçer oldu.