İkindi Namazının Kılınışı

By | 11 Mayıs 2015

ikindi-namazinin-kilinisi     İkindi namazı, dördü sünnet, dördü farz olmak üzere 8 rekâttır. Önce sünnet kılınır. İkindi namazının dört rekât sünnetinin her iki rekâtı da, müstakil iki rekâtlı namaz gibidir. Bu nedenle, her iki rekâtı da tamamen sabah namazının sünneti gibi kılınır.
İkindi namazının sunnetinin kılınışı
Önce, o günkü ikindi namazının sünnetini kılmaya niyet edilir. İlk iki rekâtı, sabah namazının sünneti gibi kılındıktan sonra oturulur. Bu oturuş, son oturuş gibi olduğundan, Tahiyyat, Salli ve Barik okunur. Yalnızca Rabbena âtina duası okunmaz.
Ardından Allahu ekber denilerek üçüncü rekâta kalkılır. Sübhaneke ve Eû- zü Besmele’den sonra Fatiha ve bir miktar Kuran okunarak rükû ve secdeye gidilir.
Arkasından tekbir alınıp dördüncü rekâta kalkılarak yalnızca Besmele ile Fatiha ve bir miktar Kuran okunur. Sonra rükû ve secde yapılıp son oturuş için oturulur. Bu son oturuşta Tahiyyat, Salli, Barık ve Rabbena âtina okunarak önce sağa, sonra da sola selâm verilerek ikindi namazının sünneti tamamlanır.
İkindi namazının farzının kılınışı
İkindi namazının farzı, tıpkı öğle namazının farzı gibi kılınır. Yalnız niyet, o günkü ikindi namazının farzı için yapılır.
İkindi namazının sünneti de, farzı da gizli okunarak kılınır.