İhram İlgili Hadisler

By | 16 Ekim 2014

ihramilgilihadisler    Hac ve umre ziyaretlerinde ihram uyulması gereken bir kuraldır. ihram ilgili hadisler de yer almaktadır. Bazı ihram ilgili hadisler şöyledir; İbnu Ömer anlatıyor: “Resûlullah muhrimin giyeceği şeylerden sorulmuştu, şu cevabı verdi: “Muhrim ne kamis (gömlek), ne sarık, ne bürnus. ne şalvar ne de vers veya zaferân bulaşmış bir giysi taşımaz. Ayağında da mest (ve benzeri ayakkabı) yoktur. Ancak nalın bulamazsa, mestlerin topuktan aşağı kısmını kesmelidir. “

Buharî’de şu ziyade var: “ihramlı kadın yüzünü örtmez, eldiven de giymez.” Yine İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ)’den rivayete göre demiştir ki: “Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) kadınları ihrama girdikleri vakit eldiven kullanmaktan, yüzlerini örtmekten ve vers ve za’ferân değmiş elbise giymekten yasakladı ve:

Buınlardan gayrı, hoşuna giden elbise çeşitlerinden safranla boyanmış veya ipekli veya zinet veya şa1var veya kamis veya mest giysin” dedi.”Hz. Aişe (radıyallahu anhâ)’den gelen bir rivayette: “Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) ihramlı iken mest giymede kadınlara ruhsat tanıdı” denmiştir Hac, umre, ihram ihtiyaçlarınızı https://www.ihvan.com.tr/ihram adresinden sipariş verebilirsiniz.