Hızlı Kuran Okuma Mukabele

By | 23 Ocak 2015

hızlı-kuran-okuma-mukabele-Kuran-ı Kerim’i okumak en önemli ibadetlerden biridir. Kuran-ı kerim’i o-hızlı okumak için tecvid kurallarına uygun olarak okumak gereklidir. Çünkü tecvidli Kuran okunduğu zaman daha seri ve hızlı Kuran okunmaktadır. Hızlı Koran okuyacağım diye tecvid kurallarını ihlal etmek yada medleri uzatmaları atlamak harflerin mahreçlerini taö çıkarmamak olmaz.

Hızlı Kuran okuma mukabelelerde, mevlütlerde ve cemiyetlerde daha çok gereklidir. Çünkü bu tarz topluluklarda Kuran okuyanın dinleyen topluluğu sıkmaması bunaltmaması açısından  kıraati hızlı ve seri yapması lazım.

Hızlı Kuran okuma mukabelelerde özellikle çok önemlidir. Çünkü mukabele Ramazan ayında okunmaktadır. ramazan ayında da mukabele takip eden cemaat oruçludur. Bu açıdan özellikle yaşlı olarak mukabele takip edenlerin rahatsızlanmamaları, bunalmamaları için Hızlı Kuran okuma mukabele okuyanın seri ve tane tane okuması önemlidir.hızlı-kuran-okuma-mukabele

Hızlı Kuran okuma mukabele için Kuran okuyan kişinin hızlı olduğu kadar tane tane de Kuran okuması gereklidir. Özellikle cemaatte tam Kuran okumayı bilmeyenler varsa takip etmeleri Kuran’ın hiçbir ayetini harfini kaçırmamaları açısından ve hatimlerinin tam olması sebebi ile Kuran okuyan mukabele yapan hocanın okuması çok  önemlidir.

Hızlı Kuran okuma mukabele takibi son zamanlarda hatim setleri ile de yapılmaktadır. Yurdumuzun seçkin hafızlarının yada mekke imamlarının Kuran hatimlerini kaydettikleri bir çok hatim cd si bulunmaktadır. Bu cd lerden de Hızlı Kuran okuma mukabele yapılabilmektedir.

Bu hatim setlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.