Hediyelik Yüzük Modelleri

By | 27 Ekim 2014

Hac ve Umre yolculuğundan dönen hacılar gerek ev halkına gerekse kendilerini ziyarete gelen sevdiklerine, eş, dost ve akrabalarına bütçelerine uygun hediyeler dağıtmaktadırlar. Hediyeleşmenin sünnet olması bilinciyle yaygınlaşan bu gelenek ayrıca insanların birbirine olan saygı ve sevgisinide arttırmaktadır.

hediyelik-yuzuk-modelleri-Hacıların en önemli ikramı zemzem suyu ve hurmadır hiç şüphesiz. Hacılar bunların yanında çok çeşitli hediyeler dağıtmaktadırlar. Seccadeler, tespihler, kınalar, sürmeler, kolyeler, yüzükler, bilezikler, eşarplar ve daha niceleri. Her hacı kendi bütçesine ve durumuna göre hediyelikler dağıtmaktadır.

Hacıların durumu ne olursa olsun en çok tercih edilen hediyelik hiç şüphesiz hediyelik yüzük modelleridir. Bunun sebebide hediyelik yüzük modellerinin çok çeşidinin olması ve her bütçeye uygun hediyelik yüzük modelinin bulunmasıdır.

hediyelik-yuzuk-modelleriHediyelik yüzük modellerini kadın, erkek ve çocuk modelleri olarak 3 gruba ayırabiliriz. Bu 3 gruptada bir çok çeşitte tasarlanmış hediyelik yüzük modelleri vardır.

Genellikle tercih edilen hediyelik yüzük modelleri şöyledir ; akik taşlı yüzük modelleri, taşlı yüzük modelleri, alyans tipli yüzük modelleri, desenli yüzük modelleri, motifli yüzük modelleri, incili yüzük modelleri.

hediyelik-yuzuk-modelleri--Özellikle incili yüzük modelleri ile akik taşlı yüzük modelleri hac yüzük modellerinin simgesi gibidir. Bu yüzden hacılar tarafından çok tercih edilmektedir.

Hediyelik yüzük modellerinden değerli taşlı yüzük modellerini genellikle hacılar bütçelerinden dolayı oğulları, kızları, torunları, damatları, gelinleri, kardeşleri gibi birinci derece yakın akrabalarına dağıtmaktadırlar.

Hediyelik Hacı yüzükleri müslümanların manevi açıdan değer verdikleri eşyalardandır.