Hediyelik Yasin

By | 13 Şubat 2015

Hediyelik Yasin kitabı adından da anlaşılacağı gibi hediye dağıtılmak üzere alınan Yasin kitaplarına denilir.

hediyelik-yasin-Peki Hediyelik Yasin kitabı hangi durumlarda hediye olarak dağıtılır ?

Hediyelik Yasin kitapları belli bir amaç dahilinde yapılan cemiyetlerde gelen konuklara hediye olarak dağıtılmaktadır.

Bu cemiyetler genel olarak şöyledir;

Doğum cemiyetlerinde dağıtılan Hediyelik Yasin kitapları; Dünyaya yeni hediyelik-yasingelmiş olan bebekler için aileler, bebeklerinin sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü olması için ve Allah’a kendilerine bahşedilen evlatlarına şükretmek için lohusa mevlütü okuturlar. Bu mevlüte ailenin tüm yakınları katılır, gelen misafirlere Hediyelik Yasin kitabı dağıtılır.

Vefat cemiyetinde dağıtılan Hediyelik Yasin; Vefat eden bir müslümanın ardından Kuran okuma ve mevlüt okuma merasimleri yapılır. Aileye taziye için gelenlere ve bu merasimlere katılanlara vefat edenin ruhuna bağışlamak üzere hayır yapmak niyeti ile Hediyelik Yasin kitabı dağıtılır.

Yeni evli çiftler için dağıtılan Hediyelik Yasin; Yeni evlenen çiftler için aileleri tarafından yeni evlenenlerin evlikliklerinin hayırlı olması, geçimlerinin devamlılığı ve bir ömür boyu sürecek bir evlilik olması için okutulan mevlüt cemiyetlerinde dağıtılan Hediyelik Yasin kitaplarıdır.

Yeni ev alanların dağıttığı Hediyelik Yasin; Yeni ev alanlar Allah’a ev alabildikleri için şükretmek için ve bu evde huzurla oturabilmek için ev mevlüdü yada Kuran okuturlar bu cemiyettede Hediyelik Yasin değıtırlar.

Hediyelik Yasin kitaplarının bütün çeşitlerini ve uygun fiyatlı Hediyelik Yasin kitaplarının bulunduğu www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden Hediyelik Yasin kitabı siparişinizi verebilirsiniz.