Hedeflerinizi Yükseltin

By | 25 Temmuz 2015

hedeflerinizi-yukseltinŞuna dikkat: Herkes hedefleri etrafında düşünür. Hedefleri büyük olanın düşünceleri de büyüktür. Geleceğiniz hayallerinizle şekillenir ve arzuladıklarınızın hayalini kurarsınız.
Hedefleriniz, yıllardır her gün hatırladıklarınızdır. Şimdi düşündüklerinizi önünüzdeki yıllar boyunca düşünmezseniz; onlar hedefiniz olamazlar. Bugün akşama kadar ne düşündünüz? Yüksek hedef, yıllarınızı doldurmayı hak eden hedeftir. Gezmek istiyorsanız, sadece Antalya sahillerini düşünmeyin. Mısır piramitleri, Amazon ormanları, Afrika parkları sizi bekliyor.

ABD’de devlet memurları arasında kırk yaşından sonra ciddi işler üreten pek fazla kimse yokmuş. Walter Pitkin “Hayat Kırkında !
Başlar” isimli kitabını yazdıktan sonra ABD toplumunda bir titreşim oluşmuş. Kırkından sonra umulmadık başarılar üreten insanların sayısında patlama yaşanmış.

Üniversiteye başladığımda en bilinçli hedefim okulumu bitirmek ve bir işe girmekti. Bir gün bir hocanın sohbetini dinledim: “Gençlerimiz yüksek lisans, doktora yapmalılar. Eğitimli beyinlere çok ihtiyacımız var.” dedi. Heyecanlandım, hedeflerimi büyüttüm. Akademik çalışmalarımı, o günkü konuşmanın teşvikine borçluyum.

Hayata aşağıdan başlayabilirsiniz; fakat orada beklerseniz, oraya alışırsınız. Aşağıdaki monotonlukta cesaretinizi yitirirsiniz.
Büyük risklerden ve hedeflerden korkarsınız. Neden kartallar gibi uçmaya zirvelerden başlamayasınız? Ya da neden martı Jonathan gibi, yukarılarda uçmayı hedeflemeyesiniz? Ama bu, haddini bilmeden, kendini abartıp başkasını kandırarak olmaz. Her başarı bedel ister,
Harekete geçmelisiniz. Büyük hedefler bulmak için yarınlar geç olabilir. Yarın sabahın Güneşini göremeyebilirsiniz. Hayatınız hızla tükendiği için acele etmelisiniz.

Diktiğiniz ağacın büyüyüp meyve vermesi zaman alacağı için acele etmelisiniz. Siz değerlisiniz!

Daha büyük olmanız için başka binlerinin küçük olması gerekmiyor. Dinlenmeyi ihmal etmemeli ve hayırlı hedeflerinizde kendinizle yarışmalısınız.

Büyük hedef, zihninizi küçük hedeften fazla yormaz. Düşünce işçiliği açısından büyük işler küçük işlerden daha kolaydır; çünkü daha eğlencelidir, daha heyecanlıdır. Günde yüz liralık simit satmanın yollarını düşünen; günde on bin liralık araba satmanın yollarını düşünenden daha çok yorulur. Küçük hedefler heyecan vermez ve tembellik, yeteneklerinizi köreltir. Bizi zorlayan iş, büyük olan iş değil, nasıl yapılacağını bilmediğimiz iştir.

Büyük düşünceyi paradan daha değerli hedeflere yöneltebiliriz:Dünyayı gezmek, kültürleri tanımak, insanlığın manevi esenliğine hizmet etmek ve yüce Yaradan’ı tanımak büyük düşünenlerin arzusudur. Doğru değil mi? !

Büyük işlere genellikle küçük işlerden başlarız, işini büyütme arayışını terk etmeyen, eninde sonunda büyük işe ulaşır. Güçlü olmak, büyük sonuçlara ulaşmak değil; büyük düşünmek, büyük hissetmek ve büyük davranmaktır.

Okuyorsunuz, dinliyorsunuz, merak ediyorsunuz, öğreniyorsunuz, soruyorsunuz, arıyorsunuz. Muhteşemsiniz, çünkü büyük düşünüyorsunuz. Fakat heyecanlı ve dayanıklı mısınız?
Büyük düşünme yolculuğuna dayanabilmeniz için coşkuya ihtiyacınız var. Gelecek bölümde anlatılan coşku sayesinde bir mıknatıs gibi etkili olabilirsiniz.