Hedef Çocuğun Sevmesi Olmalıdır

By | 23 Nisan 2015

Hedef Çocuğun Sevmesi OlmalıdırHedef Çocuğun Sevmesi Olmalıdır

Bizim hem hoca olarak hem de kurum olarak gerekli dona­nıma sahip olmamız gerekir. Aksi takdirde sadece çocuğu değil ailesini de kaybederiz. Toplumun çekirdeklerinin de bu şekilde oluşmasına sebebiyet vermiş oluruz.

Maalesef manevi eğitim deyince biz papağan gibi şakıya­cak bir eğitim sistemini algılıyoruz. Hedef Kur’an okuyabilme­sinden öte sevmesi olmalıdır. Kur’an’ı sadece lafız olarak öğret­mekten ziyade Kur’an ahlakını da verebilmeliyiz. Çocuk oku­l öncesi eğitimle sorumlu değildir. Tabi ki bilgiyi ne kadar küçük alırsa o kadar iyi ama önce sevgi diyoruz.

Çocuğun anlayışı ve kabiliyeti yeterli değilse mesela en ko­lay olan sûreleri (İhlas ve Kevser sûrelerini) kelime kelime tekrar ettirin. Zamanı gelince bir haftada ezberleyecektir bu sûreyi inşallah. Sesli eğitim adına fazla bir şey veremiyorsak da gör­sel eğitimden kazandıkları onlara ömürleri boyunca yetecek­tir. Yeter ki Kur’an’ı ve Kur’an Kursunu sevsinler, nefret etme­sinler. Bu konuda Peygamberimiz “sevdiriniz nefret ettirmeyi­niz ….” buyuruyor.