Hayrat Kuran

By | 6 Nisan 2015

hayrat-kuran-Kuran- Kerim Hz. Osman zamanında toplatılarak kitap haline getirilmiştir. O zamandan günümüze kadar Kuran-ı Kerim basımı yapan bir çok matbaa, yayınevi bulunmaktadır. Fakat bu basım evlerinden bazıları vardır ki hem bastıkları Kuran’ların basım kalite farklılıkları hem de Kuran çalışmaları yönlerinden diğer basım evlerinden ayrılara göze çarpmaktadırlar. Bu tarz sektörün öncü basım evlerinde birisi de Hayrat Kuran basım evidir.

Hayrat Kuran, Kuran basımına bir çok öncü hizmeti olmuş önemli ve değerli basım evlerinden biridir.  Hayrat Kuran’ın hiç şüphesiz Kuran basımına en büyük katkısı Ahmet Hüsrev hattı ile yazılan ve basılan Kuran-ı Kerim’leridir. Ahmet Hüsrev hatlı Hayrat Kuran en kolay okunabilen Kuran-ı Kerim basımıdır.

hayrat-kuranHayrat Kuran’ın Kura-ı Kerim’ e için yaptığı en önemli çalışmalardan biride farklı boyda ebatta ve biçimde bir çok yeni basımlar yapmasıdır. Cüz cüz basılan Kuran, çanta boy, cep boy, rahle boy, fermuarlı Kuran gibi çeşitli yeni Kuran’ların ilk basımları yine Hayrat Kuran yayınları tarafından gerçekleştirilmiştir.

Hayrat Kuran’ın bir diğer faydalı çalışması ise Kuran Kalem’dir. Hayrat Kuran kalem müslümanların daha çabuk ve daha kolay evlerinde kendi kendilerine Kuran okumayı öğrenmeleri, tek başlarına hatim etmelerini sağlamaları için üretilmiş önemli islami ürünlerden farklı bir Kuran basım versiyonudur.

Hayrat Kuran eserleri www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.