Hayızlı Ve Nifaslının Kanı Kesilince Gusletmesi Vaciptir

By | 8 Temmuz 2015

hayizli-ve-nifaslinin-kani-kesilince-gusletmesi-vaciptir   Kadının hayızı normalden daha az bir sürede kesilmiş olsa bile o kadın için ailevi münasebette bulunmak mekruhtur. Fakat kadın ihtiyaten namaz ve oruç ibadetlerini yerine getirir .
Hayızlı kadınla ailevi münasebette bulunmasının günah olduğunu bile bile yine de helal gören kimse kafir sayılır. Loğusa kadın içinde bu hükümdedir. Çünkü bu gibi durumlarda ilişki kadına eziyettir. İslamiyet bu yüzden bunu yasaklar . Hayızlı kadınla mecbur edilerek veya unutarak ilişkiye girmek günah değildir. Tövbe lazım gelir. Bir veya yanm altın sadaka verilmesi mendup olur.
Evlenecek kız eğer hayız ise bunu mutlaka söylemelidir. Erkeğinde bunu göz önünde bulundurarak bitimini beklemesi gerekir. Kız hayız olduğunu bildirmezse ya da erkek bildiği halde beklemezse mes’uldürler .
Kadın hayız olduğunu gizlediğinde günaha girer. Bittiğini söylemediğinde de günaha girer. Hz. Muhammed (sav): “Allah, müfessile kadınlara lanet etsin. Onu rahmetinden uzak tutsun.” buyurdu. Müfessile’nin açıklamasını da şöyle yaptı: “kocası kendisini arzuladığı zaman, adet görmeye başlamadığı halde “adet görüyorum” diyerek kocasını kandıran kadındır” .
Karı-koca ikiside hayızlı olduğunu bildiği halde bilinçli olarak hayızlıyken ilişkiye girerlerse ikiside asi ve günahkar olur. Tövbe-i Nasuh ile tövbe edip sadaka vermeleri gerekir.