Haram Aylar Nelerdir?

By | 19 Haziran 2015

haram-aylar-nelerdir    Haram aylar, Receb, Muharrem, Zilhicce, ve Zilkade aylarıdır. İslamiyet gelmeden önce de Araplar bu aylara hürmet ederlerdi. Cenab-ı Hakk bu aylar hakkında şöyle buyurmuştur:
“Ey kullarım! Yerleri ve gökleri yarattığım günden beri ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu doğru bir hesaptır. Artık o aylarda nefislerinize zulmetmeyin. Ve müşrikler sizinle toplu halde savaşta bulundukları gibi sizde toplu bir halde müşrikler ile savaşta bulunun. Biliniz ki, Allahü Teala muhakkak korunanlar ile beraberdir. (Tevbe Suresi, ayet:36)
Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor:
“Bu mübarek aylarda hidayet artar. Allah insanın İmanına kuvvet verir. Bazı günlerde ilahi rahmet çok eser, nimet çok gelir. Böyle günlerde oruç tutmak ve ibadet etmekle ilahi rahmeti siz de karşılayın.”
“Bir kimse bu haram aylardan üç gün, perşembe, cuma, cumartesi oruç tutacak olursa, Allah Teala bunu iki senelik oruç yerine kabul eder. Eğer çarşambadan tutar da cuma günü de bir sadaka verecek olursa Allah bütün günahlarını affeder.”