Hacı Terliği

By | 17 Ekim 2014

hacı-terligi- İslamın 5 şartından biri olan hacca gitmek tüm müslümanlar için en önemli vazifelerden biridir. Dünyanın her tarafında ki müslümanlar hacc zamanı Mekke’ye Kabe’yi tavaf etmek için yola çıkmaktadırlar. Bu yüzden Kabe Hac zamanı çok kalabalık olmaktadır. Bu kalabalık bazı zamanlar Hacı adaylarının ibadetlerini yapmalarını da zorlaştırmaktadır.

Hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının ibadetlerini yapmalarını kolaylaştıracak rahat giysiler kullanmaları bu açıdan çok önemlidir. Özellikle tavaf ibadetinin yerine getirilmesinde ayakların rahat olmasına dikkat edilmelidir.

Hacı adaylarının ibadetlerinin kolaylaşması ve ayak rahatlıkları için genellikle hacı terliği seçmektedirler.Hacı terliği  çok sıcak olan Mekke şehrinde kullanılmak için en ideal  ürünlerden biridir. Hacı terliğinin diğer bir rahatlığı ise ibadetler için sık sık abdest alındığından dolayı giyip çıkartılması çok kolaydır. hacı-terligi

Haca giderken ortapedik özellikleri olan hacı terliği seçimi de önemli bir husustur. Çünkü hacılar tavaf için ve diğer ibadetler için uzun süre ayakta durmak zorunda kalabiliyorlar. Ortapedik özellikli hacı terlikleri bu durumlarda hacı adaylarının ayaklarının şişmesini engelleyerek daha az yorulmalarını sağlamaktadırlar.

Hacı terliği seçkin firmalar tarafından hem kaliteli hem de göze hitap eden bir çok modelde ve çeşitte üretilmektedir. Ayrıca hacı terliği bay ve bayan hacı adaylarının ihtiyaçları göze alınarak özel olarak hac olarak tasarlanmaktadır.