Hac Hediyelik

By | 15 Şubat 2015

Toplumumuzun en güzel geleneklerinden biriside her güzel olayda veya kötü durumlarda sevdiklerini tanıdıklarını yalnız bırakmamaları ve ziyarette bulunmalarıdır. Örnek olarak vefat etmiş birine başsağlığına yeni bebeği olmuş bir aileyede hayırlı olsuna toplumun her kesimi hemen ziyarette bulunur. Bu da toplumda dayanışmanın en güzel örneklerinden birisidir. Bu tarz ziyaretlerden biride hiç şüphesiz Hac ve Umre ziyaretleridir.

hac-hediyelikHac ve Umre ziyaretinden dönen hacılara hoş geldine ve hacılığının hayırlı olması dileklerini iletmek için sevdikleri tanıdıkları, eş, dost ve akrabaları ziyarete giderler. Toplumumuzda diğer dayanışmayı arttıran bir davranışta hediyeleşmektir. Hediyeleşmenin en güzel adetlerimizden biri olmasının temeli Peygamber Efendimizin (sav) sünnetine dayanmaktadır.

Hac ve Umreden dönen hacılar kendilerine hoş geldine gelen ziyaretçilerine Hac hediyelik ürünlerinden dağıtırlar. Hac hediyelik malzemeleri bir çok çeşitten oluşmaktadır. Hacılar istedikleri hediyeleri bütçelerinin yettiği miktarlara göre alıp gelenlere hediye ederler.

hac-hediyelik-Hac hediyelik malzemeleri genellikle; seccade, tesbih, kına, örtü, yemeni, şal, bayan, erkek ve çocuk yüzükleri, yine takı olarak bayanlar ve çocuklar için kolyeler, tokalar, küpeler,  çocuklara oyuncaklar, hurma, zemzem suyu, misvak, esans ve koku çeşitleri gibi hediyelik malzemeler dağıtılır.

Hac hediyelik setleride gelen daha yakın ve özel misafirlere özel olarak hazırlanarak hediye edilir.

Hac hediyelik malzemelerinin tümünü ve Hac hediyelik setlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden uygun fiyat seçenekleri ile ve kolay ödeme seçenekleri ile temin edebilirsiniz.